Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Raketangreb mod Syd-Israel fortsætter

I dag blev børnehave i Sderot ramt af raket affyrret af den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad. (Foto: parallel_universe @ignis_fatum)
Det israelske forsvar (IDF) er i højt beredskab efter stigende spændinger og flere angreb fra den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad.

Raketangrebene mod det sydlige Israel fortsætter også i dag. Mindst 8 raketter blev affyret mod Syd-Israel mandag formiddag efter en nat med IDF gengældelses-luftangreb mod den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad (PIJ) i Syrien og Gazastriben. IDF angreb terrorgruppens mål efter PIJ affyrede over 30 raketter mod det sydlige Israel søndag, skriver Jerusalem Post.

En af raketterne ramte børnehave i byen Sderot. Heldigvis var børnene i beskyttelsesrum.

Kort før raketangrebene udtalte forsvarsminister Naftali Bennett: -Israel er ved at udarbejde en plan for grundlæggende at ændre situationen i Gazastriben. Jeg forstår virkelig befolkningens situation i Syd-Israel; de fortjener fred og sikkerhed.

IDF’s talsmand udtaler, at fem ud af de seks raketter blev nedskudt af raketforsvaret Iron Dome.

-Vi har fjernet mindst seks terrorister i løbet af det seneste døgn – ikke kun i Gaza. Vi har også gjort fremskridt med at skade kilden til problemet. Men afskrækkelse bygges ikke op i løbet af et øjeblik, udtalte Bennett under en konference i Jerusalem mandag.

På grund af den spændte situation i Syd-Israel er alle skoler i områder tæt på Gazastriben lukket mandag, inklusiv i byerne Ashkelon, Sderot og Netivot. Toglinjer tæt på Gaza er lukket, ligesom der er forbud mod store offentlige samlinger og indbyggerne må kun gå på arbejde, hvis der er adgang til beskyttelsesrum (Merkhav Mugan/Mamad).

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem