Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF-chefen frygter at konflikten kan eskalere

Det israelske forsvar gennemførte flere luftangreb mod terrormål i Gazastriben mandag. (Foto: Twitter)
I løbet af mandag blev der affyret mere end 50 raketter fra Gazastriben mod Israel.

Mandag aften var der tegn på at kampene mellem Israel og den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad i Gazastriben var ved at være slut. Ifølge rapporter var der nye raketangreb mod Israel på trods af tidligere rapporter om at der var indgået våbenhvile.

I løbet af mandag blev der affyret mindst 50 raketter fra Gaza mod Israel. I alt blev der affyret over 90 raketter siden søndag. Samtidigt reagerede det israelske forsvar på raketangrebene ved at bombe en række Islamisk Jihad-mål i Gazastriben. Chefen for det israelske forsvar kommenterer situationen således:

-Det er uklart om konflikten nærmer sig en slutning, om den har nået sit højdepunkt, om den vil eskalere eller dø ud, sagde IDF-chef Aviv Kochavi, ifølge Times of Israel.

Han mener situationen er meget skrøbelig og kan eskalere til en større konflikt.

-Jeg tror ikke at vi er nået dertil endnu, men et stort antal operationer og endda krige er startet sådan de senste 20 år – med en eskalering som har udviklet sig til noget meget større, siger han videre.

Skoler og børnehaver i områderne nær Gazastriben blev lukket mandag. Grundet den spændte situation i det sydlige Israel vil de også være lukket tirsdag. Mandag eksploderede en raket på legepladsen i en børnehave i Sderot.

Den sidste konfliktrunde begyndte søndag da israelske soldater skød og dræbte en terrorist, der monterede en bombe på grænsehegnet mod Israel. Senere på dagen blev mere end 30 raketter affyret mod Israel. Det israelske forsvar reagerede med bombning af Islamisk Jihad-mål i både Syrien og Gazastriben.

Der er ingen rapporter om israelere er blevet direkte ramt af raketterne, men flere er blevet behandlet for chok. Missilforsvaret Iron-Dome nedskød omkring 90% af missilerne på vej mod befolkede områder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem