Israel har anholdt palæstinensisk ægtepar mistænkt for finansiering af terrororganisationer

Rania Elias og Suhail Khoury fra Øst-Jerusalem mistænkes for at have finansieret terrororganisationer.

Ægteparret Rania Elias og Suhail Khoury er anholdt efter mistanke om finansiering af terrororganisationer. (Foto: @Mvoice13)

Israelsk politi har anholdt to fremtrædende palæstinensiske kulturledere fra Øst-Jerusalem mistænkt for at finansiere terrororganisationer, skriver avisen Israel Hayom.

Rania Elias, der leder Yabous kulturcenter og hendes mand Suhail Khoury som er direktør i Edward Said nationale konservatorie for musik, blev anholdt i deres hjem i Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

Israelsk politi og skattemyndighederne har desuden konfiskeret dokumenter i kulturcentret og konservatoriet.

PLO har fordømt anholdelsen som de kalder for “Israels voldelige og systematiske kampagne mod palæstinenserne i det besatte Jerusalem”.

Ifølge Elias advokat Nasir Odeh blev parret “anholdt for mistanke om finansiering af terrororganisationer.”

Ifølge Odeh er Israels antiterror lovgivning vidrækkende – eksempelvis er det ulovligt at modtage penge fra organisationer som den jødiske stat har udpeget til at være terrororganisationer.

– Politiet og skattemyndighederne har tilbageholdt tre mistænkte for skatteunddragelse og snyd, udtalte politiets talsmand Micky Rosenfeld.

Politiet bekræfter desuden at de har gennemsøgt “to organisationer i Øst-Jerusalem angiveligt involveret i palæstinensisk kultur.”

Rosenfeld udtalte også at de mistænkte afhøres og efterforskningen er i gang.

Yabous kulturcenter i Øst-Jerusalem blev oprettet i midten af ​​1990’erne for at fejre palæstinensisk kultur og arabisk arv i byen, skriver Israel Hayom.