Israel har anholdt palæstinensisk ægtepar mistænkt for finansiering af terrororganisationer

Rania Elias og Suhail Khoury fra Øst-Jerusalem mistænkes for at have finansieret terrororganisationer.
Ægteparret Rania Elias og Suhail Khoury er anholdt efter mistanke om finansiering af terrororganisationer. (Foto: @Mvoice13)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Israelsk politi har anholdt to fremtrædende palæstinensiske kulturledere fra Øst-Jerusalem mistænkt for at finansiere terrororganisationer, skriver avisen Israel Hayom.

Rania Elias, der leder Yabous kulturcenter og hendes mand Suhail Khoury som er direktør i Edward Said nationale konservatorie for musik, blev anholdt i deres hjem i Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

Israelsk politi og skattemyndighederne har desuden konfiskeret dokumenter i kulturcentret og konservatoriet.

PLO har fordømt anholdelsen som de kalder for “Israels voldelige og systematiske kampagne mod palæstinenserne i det besatte Jerusalem”.

Ifølge Elias advokat Nasir Odeh blev parret “anholdt for mistanke om finansiering af terrororganisationer.”

Ifølge Odeh er Israels antiterror lovgivning vidrækkende – eksempelvis er det ulovligt at modtage penge fra organisationer som den jødiske stat har udpeget til at være terrororganisationer.

– Politiet og skattemyndighederne har tilbageholdt tre mistænkte for skatteunddragelse og snyd, udtalte politiets talsmand Micky Rosenfeld.

Politiet bekræfter desuden at de har gennemsøgt “to organisationer i Øst-Jerusalem angiveligt involveret i palæstinensisk kultur.”

Rosenfeld udtalte også at de mistænkte afhøres og efterforskningen er i gang.

Yabous kulturcenter i Øst-Jerusalem blev oprettet i midten af ​​1990’erne for at fejre palæstinensisk kultur og arabisk arv i byen, skriver Israel Hayom.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIHRA-definition af antisemitisme vedtaget i Spanien
Næste artikelIDFs nye ‘spøgelsesenhed’ har afsluttet sit træningsforløb
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise