Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Historisk verdensmesterskab i Israel

Den israelske judoka Sagi Muki takler den bulgarske judoka Ivaylo Ivanov. Nu kommer judo-VM til Israel. (Foto: IJF)
Israel fik lige før påske besked om at de er blevet tildelt det store mesterskab.

For nyligt blev der afholdt tre internationale judoturneringer i Israel med stor suksess. Det seneste mesterskapet var Tel Aviv Grand Slam i februar, som endte med null smitte blant deltakerne, til tross for midt i en smittebølge.

Mesterskabet afholdt medio februar 2021 i Tel Aviv var historisk fordi eks iransk joduka Saeid Mollaei deltog. Mollaei blev i sin tid presset af iranske myndigheder til at tabe kampen mod den israelske joduka Sagi Muki – læs HER, Mollaei nægtede at adlyde. Derfor måtte Mollaei flygte og fik asyl i Tyskland. Mollaei og Muki blev rigtige god venner privat og den utrolige historie om deres særlige venskab, er sågar på vej til Hollywood som vil filmatiserer historien om hvordan sporten har bragt de to sammen.

Læs om den internationale turnering i Tel Aviv medio februar 2021: Eks-iransk judoka deltager i Grand Slam Tel Aviv. Israelsk judoka Sagi Muki kalder Saeid Mollaeis deltagelse for “vigtig besked til verden.”

De succesfulde mesterskaber i Israel er ikke gået ubemærket hen hos det internationale Judoforbund, skriver den israelske avis Israel Hayom.

Kort før pesach ferien (jødisk påske) i Israel fik det israelske judoforbund og de israelske udøvere en historisk gave: Verdensmesterskabet i judo er tildelt Tel Aviv i 2024 eller 2025.

Det er første gang Israel arrangerer et judo verdensmesterskab.

Det israelske judoforbund må nu vurdere om de vil arrangere det prestigefyldt mesterskab i 2024, lige før sommer-OL i Paris, eller om de vil vente et år således at de bedste udøvere i verden kan deltage. Mesterskabet vil foregå i Nokia Arena i Tel Aviv.

Israel har haft international succes med judo Judo. Da den israelske judoka Tal Flicker vant guld i Abu Dhabi Grand Slam i Emiraterne i 2017, blev dette flag hejst: Sådan så det ud da Israel vandt guld i judo

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!