Historisk verdensmesterskab i Israel

Israel fik lige før påske besked om at de er blevet tildelt det store mesterskab.
Den israelske judoka Sagi Muki takler den bulgarske judoka Ivaylo Ivanov. Nu kommer judo-VM til Israel. (Foto: IJF)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

For nyligt blev der afholdt tre internationale judoturneringer i Israel med stor suksess. Det seneste mesterskapet var Tel Aviv Grand Slam i februar, som endte med null smitte blant deltakerne, til tross for midt i en smittebølge.

Mesterskabet afholdt medio februar 2021 i Tel Aviv var historisk fordi eks iransk joduka Saeid Mollaei deltog. Mollaei blev i sin tid presset af iranske myndigheder til at tabe kampen mod den israelske joduka Sagi Muki – læs HER, Mollaei nægtede at adlyde. Derfor måtte Mollaei flygte og fik asyl i Tyskland. Mollaei og Muki blev rigtige god venner privat og den utrolige historie om deres særlige venskab, er sågar på vej til Hollywood som vil filmatiserer historien om hvordan sporten har bragt de to sammen.

Læs om den internationale turnering i Tel Aviv medio februar 2021: Eks-iransk judoka deltager i Grand Slam Tel Aviv. Israelsk judoka Sagi Muki kalder Saeid Mollaeis deltagelse for “vigtig besked til verden.”

De succesfulde mesterskaber i Israel er ikke gået ubemærket hen hos det internationale Judoforbund, skriver den israelske avis Israel Hayom.

Kort før pesach ferien (jødisk påske) i Israel fik det israelske judoforbund og de israelske udøvere en historisk gave: Verdensmesterskabet i judo er tildelt Tel Aviv i 2024 eller 2025.

Det er første gang Israel arrangerer et judo verdensmesterskab.

Det israelske judoforbund må nu vurdere om de vil arrangere det prestigefyldt mesterskab i 2024, lige før sommer-OL i Paris, eller om de vil vente et år således at de bedste udøvere i verden kan deltage. Mesterskabet vil foregå i Nokia Arena i Tel Aviv.

Israel har haft international succes med judo Judo. Da den israelske judoka Tal Flicker vant guld i Abu Dhabi Grand Slam i Emiraterne i 2017, blev dette flag hejst: Sådan så det ud da Israel vandt guld i judo

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise