Eks-iransk judoka deltager i Grand Slam Tel Aviv

Israelsk judoka Sagi Muki kalder Saeid Mollaeis deltagelse for "vigtig besked til verden."
Iranske Saeid Mollaei flygtede fra Iran efter han blev presset til at boykotte israelsk joduka i 2019. Her ved sommer-OL i 2016. (Foto: Wikipedia)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den iranske judoka Saeid Mollaei flygtede fra Iran efter han havde talt imod regimet for mere end et år siden. i går landede han i Israel for at deltage i Tel Aviv Grand Slam 18-20 februar i Shlomo Hall, rapporterede KAN Nyheder, det skriver avisen Israel Hayom.

Mollaei har vundet guld og bronze verdensmesterskabet for 81 kg.

I 2019 fik Mollaei-flygtningestatus i Tyskland, efter iranske embedsmænd tvang ham til at blive væk fra verdensmesterskabet i judo i Tokyo for ikke at møde den israelske judoka Sagi Muki som vandt verdensmesterskabet i Tokyo. Læs mere HER.

Mollaei søgte om asyl i Tyskland af frygt for sit liv ved at vende hjem til Iran.

– Jeg er glad, det er en kæmpe besked for verden. Det kan måske få Iran tættere på Israel. Det viser bare at sport kan forene og nedbryde barrierer, udtalte Sagi Muki.

Som en konsekvens af Irans boykot af israelske atleter har IJF forbudt Iran fra internationale konkurrencer på ubestemt tid “indtil Irans Judo Federation giver stærke garantier og beviser for, at de vil respektere IJF’s vedtægter og acceptere, at deres atleter kæmper mod israelske atleter.”

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise