Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel fejrer jødisk nytår med knap 10 millioner indbyggere

MIFF får flere og flere medlemmer. På billledet ses israelske skolebørn fejrer det nye skoleår i byen Or Yehuda med balloner. (Foto: Eitan Elhadez/TPS, 2020)
Glædeligt nytår Israel!

Verden over vil det jødiske folk fejrer Rosh Hashanah (jødisk nytår) i weekenden. Israel kan fejrer år 5784 med en befolkning på knap 10 millioner indbyggere, viser seneste statistik, skriver Jerusalem Post.

I Israel lever der nu 9,8 millioner israelere, heraf er 7,2 millioner (73%) jøder, omkring 2,1 millioner (21%) er israelske arabere, mens 549.000 israelere tilhører andre minoriteter.

Det seneste år er Israels befolkning er vokset med omkring 194.000 indbyggere, svarende til en vækst på omkring 2%. Til sammenligning lever der omkring 5,9 millioner indbyggere i Danmark, i 2070 forventes Danmarks befolkning at ligge på omkring 6,5 millioner indbyggere. I Norge ligger befolkningstilvæskten på omkring 0,5%, mens den i Frankrig ligger på 0,3%.

I lande som Japan har der igennem flere år været en negativ befolkningstilvækst – det er en af grundene til en israelsk tech virksomhed har underskevet aftale om at samarbejde med Japan om ældrepeleje. Japan har også lempet sine restriktive regler for at bo og arbejde i landet som udlænding og vil gøre det lettere for gifte kvinder at forblive på deres arbejde, i håb om at de vil føde flere børn

I modsætning til de fleste OECD-land fødes der mange børn i Israel. Derudover har landet en stor indvandring. Det forventes, at Israel passere 10 millioner indbyggere inden udgangen af 2024 og overstige 15 millioner inden 2048, viser befolkningsfremskrviningen fra Israels statistiske centralbureau.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem