Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels ambassadør svarer igen på anti-israelsk propaganda fra danske NGO’er

Israelsk flag (Foto: Johnk85, flickr.com)
Flere israelske-arabere taler Israels sag trods hetz på sociale medier, skriver Ben-Dror Yemini. (Foto: Johnk85, flickr.com)
- Danske NGO'er burde støtte Mellemøstens behov for samarbejde og kompromiser i stedet for at blåstemple terrorgrupper som Hamas og Hizbollah, skriver Benny Dagan.

Sådan skrev Israels ambassadør på Facebook 5. juli:

Ambassadørens indlæg i Jyllands-Posten 4. juli er bag betalingsmur. Vi bringer indlægget som ambassadøren har postet på FB:

Mellemøsten har brug for pragmatisme, kompromiser og partnerskaber.

De danske NGO’er (blandt andet Folkekirkens Nødhjælp- FKN) som forleden angreb Israel i et debatindlæg fyldt med had og fejl, burde se fremad frem for at svælge i fortiden, som ekstremisterne gør. Læs om FKN HER.

Stort set det eneste korrekte i et indlæg forleden i JP fra en række danske NGO’er – udover at Israel var stavet korrekt– var, at Danmark og andre EU-lande undlod at stemme ved en samling hos UNHRC den 27. maj 2021. Dette var i spørgsmålet om, hvorvidt Danmark støttede oprettelsen af en international kommission, der skulle efterforske forbrydelser i den seneste konflikt mellem Israel og terrororganisationen Hamas i Gaza. Men selv med dette faktum på plads glemte skribenterne at give læserne det fulde billede af, hvad der egentlig skete i menneskerettighedsrådet. Både Tyskland, Østrig, Bulgarien, Tjekkiet og Storbritannien stemte imod forslaget og gik altså længere end Danmark, Holland, Frankrig, Italien og Polen, som blot undlod at stemme. Alle disse lande ved nemlig godt, at der ikke er en jordisk chance for, at UNHRC kan igangsætte en fair, professionel og uvildig undersøgelse. Disse lande, og en lang række andre vestlige lande, støtter Israels ret til at forsvare sig selv og fordømmer samtidig de 4.000 raketter, der blev sendt afsted fra Hamas mod civile israelere. Den sande agenda er det blinde had til Israel og frustrationerne over, at det er lykkedes for landet at skabe nye pragmatiske alliancer i Mellemøsten. Husk også, at yderligere 700 raketter fra Hamas landede i selve Gaza og dræbte talrige palæstinensere og skabte enorm ødelæggelse. Det er ikke overraskende, at skribenterne bag indlægget ikke en eneste gang fordømmer denne hæmningsløse affyring af raketter, som terrororganisationerne Hamas og Islamisk Jihad (PIJ) med stolthed tog ansvaret for. Læs om Hamas og seneste Gaza-krig HER.

Her er et andet væsentligt faktum, som skribenterne heller ikke delte med læserne: Siden etableringen af UNHRC i 2006 og frem til maj 2021 har rådet fordømt Israel 95 gange, mens samtlige andre lande i verden er blevet fordømt 110 gange. Lande som Saudi-Arabien og Pakistan er aldrig nogensinde blevet fordømt, mens det er sket et fåtal af gange for lande som Syrien, Iran, Nordkorea, Myanmar og Venezuela. Med andre ord er det tydeligt, at UNHRC er et råd styret af ikke-demokratiske, autokratiske regimer, som er stærkt optaget af Israel for at få presset væk fra deres egne frygtelige handlinger. Skribenterne faldt direkte ned i denne skammelige dagsorden. Læs om UNHRC HER.

Det er ikke for ingenting, at vestlige lande, inklusiv Danmark, gentagne gange har talt for at reformere rådet og samtidig har kritiseret den åbenlyse diskrimination af Israel. Tysklands præsident, Frank Walter-Steinmeier, udtalte den 30. juni 2021, at »Israel har gentagne gange oplevet diskrimination og pres i dets samarbejde med FN«. Den nye amerikanske regering, som netop er vendt tilbage til UNHRC, fordømte også kraftigt den ekstremt diskriminerende resolution vedtaget mod Israel i maj 2021.

Skribenterne afslørede tydeligt deres sande intentioner, da de behændigt i rækken af falske anklager mod Israel også inkluderede den ondsindede påstand om, at Israel er en apartheidstat. Det gentager blot den gamle anklage om, »at zionisme er det samme som racisme«. Den nye anklage bygger på en nylig rapport fra Human Rights Watch (HRW), en organisation, der for længst har mistet sin værdi i sager, der handler om Israel. Formålet med den seneste rapport fra HRW har intet at gøre med menneskerettigheder, men er det seneste led i en mangeårig kampagne, der underminerer Israels internationalt anerkendte ret til at eksistere som en jødisk stat. Det sker eksempelvis ved, at HRW ikke anerkender jøders ret verden over til at blive borgere i Israel, mens man samtidig kræver, at Israel skal tillade, at alle palæstinensiske flygtninge skal kunne vende tilbage. Læs om HRWs falske apartheid-anklager mod Israel HER.

Skribenterne nævner blot terrorgruppen Hamas en enkelt gang i løbet af deres lange indlæg. Hamas, der regerer i Gaza (siden 2007). Til sammenligning er Israel nævnt næsten 20 gange. Der kan ikke være andre grunde til det bevidste fokus væk fra Hamas, end at terrorgruppen frikendes for sit ansvar for de mange lidelser som terrorgruppen har påført både palæstinenserne og israelerne.

Jeg kan intet sted læse, at de mange danske ngo’er kræver, at Hamas nedlægger sine våben, bliver afvæbnet, eller at det sikres, at Hamas ikke udnytter international støtte til Gaza til at vedligeholde sin militære infrastruktur. Det er tydeligt, at de danske skribenter ikke oprigtigt efterspørger en uvildig undersøgelse. Den sande agenda er det blinde had til Israel og frustrationerne over, at det er lykkedes landet at skabe nye pragmatiske alliancer i Mellemøsten gennem Abraham-aftalerne i 2020. De pågældende arabiske lande støttes helhjertet af den nye amerikanske regering. Læs om Abraham-aftalerne HER.

Med skribenternes tilgang ville konflikten i regionen blot fortsætte, og ekstreme terrorgrupper som Hamas og Hizbollah bliver blåstemplet. I stedet skulle de danske NGO’er støtte det, som Mellemøsten virkelig har brug for: pragmatisme, kompromis og partnerskaber til glæde for alle borgere.

Israels nye udenrigsminister, Yair Lapid, sagde ved åbningen af den israelske ambassade i Abu Dhabi 29. juni: »Det er et historisk øjeblik og en påmindelse om, at historien bliver skrevet af mennesker. Den bliver skrevet af folk, der foretrækker fremtiden frem for fortiden. Israel vil have fred med sine naboer. Med alle sine naboer. Vi forsvinder ikke. Mellemøsten er vores hjem. Vi er kommet for at blive, og vi opfordrer alle lande i regionen til at anerkende os og til at starte en dialog med os.« Læs HER og HER.

Jeg ville ønske, at de danske skribenter ville blive klogere, og at de også ville foretrække fremtiden frem for fortiden. Sidstnævnte prøver ekstremister i regionen og deres blinde støtter at fastholde.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem