– Her er beviset på at verden kan forandres

Udenrigsminister Yair Lapid på historisk besøg til Emiraterne.
Israels udenrigsminister Yair Lapid indviede det israelske konsulatet i Dubai i Emiraterne. (Foto: GPO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels udenriksminister Yair Lapid er netop nu på historisk besøg i Emiraterne for at indvie Israels konsulat i Dubai. Lapid kalder den et center for dialog og samarbejde. Besøget er det første officielle israelske ministerbesøg i Golfstaten.

– I dag åbner vi ikke blot et konsulat, men også et center for samarbejde. Konsulatet symboliserer vores evne til at tænke sammen, til at udvikle sammen og til at ændre verden sammen, sagde Lapid under åbningen.

Han understregede at freden mellem Emiraterne og Israel «ikke er mellem regeringer og ledere, men mellem folk og nationer».

Mød den første emiratiske studerende i Israel:

– Det er ikke en fred for mig eller mine venner som står her, men for vores børn, sagde udenrigsministeren.

Dagen forinden åbnede Lapid den israelske ambassade i Emiratenes hovedstad Abu Dhabi, som han hylede som «et historisk øjeblik». Udenrigsministeren takkede også tidligere premierminister Benjamin Netanyahu og USAs tidligere præsident Donald Trump, for deres indsats som førte til Abrahamaftalerne. Læs om Abrahamaftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko HER.

Den emiratiske minister Omar Sultan Al Olama sagde ved åbning af det israelske konsulat at båndene mellem Israel og Emiraterne «vil skabe en mere stabil og sikker region». Han sagde også at båndene mellem landene vil «fortsætte med at vokse».

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelUdenrigsminister Lapid: – Palæstinenserne må selv ønske fremskridt før arabiske stater kan hjælpe
Næste artikelHamas’ rekruttering af børnesoldater fortsætter – hvor er fordømmelsen?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise