Israels udenrigsminister Yair Lapid indviede det israelske konsulatet i Dubai i Emiraterne. (Foto: GPO)

– Her er beviset på at verden kan forandres

Udenrigsminister Yair Lapid på historisk besøg til Emiraterne.

Israels udenriksminister Yair Lapid er netop nu på historisk besøg i Emiraterne for at indvie Israels konsulat i Dubai. Lapid kalder den et center for dialog og samarbejde. Besøget er det første officielle israelske ministerbesøg i Golfstaten.

– I dag åbner vi ikke blot et konsulat, men også et center for samarbejde. Konsulatet symboliserer vores evne til at tænke sammen, til at udvikle sammen og til at ændre verden sammen, sagde Lapid under åbningen.

Han understregede at freden mellem Emiraterne og Israel «ikke er mellem regeringer og ledere, men mellem folk og nationer».

Mød den første emiratiske studerende i Israel:

– Det er ikke en fred for mig eller mine venner som står her, men for vores børn, sagde udenrigsministeren.

Dagen forinden åbnede Lapid den israelske ambassade i Emiratenes hovedstad Abu Dhabi, som han hylede som «et historisk øjeblik». Udenrigsministeren takkede også tidligere premierminister Benjamin Netanyahu og USAs tidligere præsident Donald Trump, for deres indsats som førte til Abrahamaftalerne. Læs om Abrahamaftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko HER.

Den emiratiske minister Omar Sultan Al Olama sagde ved åbning af det israelske konsulat at båndene mellem Israel og Emiraterne «vil skabe en mere stabil og sikker region». Han sagde også at båndene mellem landene vil «fortsætte med at vokse».

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp