Her ses BDS-demonstration i Købehavn, 2020. (Foto: Skærmdump, The Global Campaign to Return to Palestine, Facebook)

BDS-grupper fra Europa og USA i fælles arrangement med Iran og Hamas

Over 60 organisationer deltog i Gaza-arrangementet arrangeret af The Global Campaign to Return to Palestine, et bredt netværk med mange Boykot-Israel (BDS) grupper.

Allerede 9. juni 2020 kunne MIFF fortælle at BDS-grundlægger Omar Barghouti ikke lægger skjul på målet om at Israel ikke skal være en jødisk stat – læs mere HER.

Læs MIFFs artikel: DR bruger kilde med BDS-forbindelse til at dæmonisere Israel. Debatten om at skaffe flere vacciner til Danmark drukner i rå anti-israelsk propaganda. Faktatjek eller brug af troværdige kilder stør åbenbart ikke øverst på listen.

Læs MIFFs artikel: Pompeo: – BDS-kampagnen er antisemitisk og en «kræft» USAs udenrigsminister Mike Pompeo kom med en kraftig fordømmelse af boykotbevægelsen mod Israel torsdag 19. november.

Avisen Jerusalem Post skriver nu at Boykot-Israel bevægelser (BDS) fra Europa og Nordamerika deltog tidligere på året i arrangement sammen det iranske regime, ledere af terrorgruppen Hamas (Hamas har haft kontrol over Gaza siden 2007), terrorgruppen Islamisk Jihad og andre terrorgrupper.

Hamas’ leder Ismail Haniyeh roste organisationerne i sin tale ved begivenheden fra Teheran: “Vi ser gode resultater i vores diaspora arbejde med at øge bevidstheden, skære forbindelserne med besættelsen og delegitimere den.”

Ifølge Jerusalem Post blev to relaterede begivenheder sendt samtidigt fra Gaza og Teheran den 18. januar ved Gaza-arrangementet: Year to Confront Normalization, i Iran: Together Against Normalization. Klar henvisning til deres modstand mod Abrahamaftalerne indgået mellem Israel Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko sidste år – læs mere om aftalerne HER.

En af arrangørerne i Gaza, Sheikh Yusuf Abbas, understregede at deres kampagne “hovedsageligt har til formål at få alle til at forstå, at normalisering er forræderi.”

Over 60 organisationer deltog i Gaza-arrangementet, arrangeret af The Global Campaign to Return to Palestine, et bredt netværk som også inkluderer mange BDS-grupper. Blandt deltagerne var vestlige grupper – eksempelvis US Palestinian Community Network, Malcolm X Grassroots effort in the US, Collectif Palestine Vaincra, Frankrig, Scottish Palestine Solidarity Campaign, Sardegna Palestina, Italien, det palæstinensiske samfund i Belgien og Luxembourg og International League of Peoples’ Struggles, Australien.

Haniyeh og leder af terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), Ziyad Nakhala, formand for den iranske islamiske rådgivende forsamling Mohammed Bagher Ghalibaf, talere for parlamenterne i Tyrkiet, Libanon, Syrien og næstformand for Yemens’ lovgivning talte fra Teheran.

Samidouns palæstinensiske fængsels solidaritetsorganisation som er aktiv i Europa og USA deltog også – læs mere om Samidoun HER. Samidoun blev for nylig udpeget som terrororganisation af Israel, det skyldes at de er en gren af Peoples Front for the Liberation of Palestine (PFLP). PFLP står på terrorlisten i USA, Canada, EU og Australien – læs mere om PFLP HER. Læs MIFFs artikel om PFLP med dansk bistand i lommen og israelsk blod på hænderne: Dansk bistand havnet i lommen på terrorister bag mordet på Rina. I perioden 2016-2020 bidrog danske skatteydere med 70 mio. kroner – trods dansk regulering mod støtte til terrorgruppen PFLP eller NGO’er med terrorforbindelser.

Læs MIFFs artikel om Samidouns aktiviteter i Danmark: PFLP-terrorist hyldet i København. Ghassan Kanafani var talsmand for terrororganisationen PFLP og involveret i terrorangreb som kostede 26 mennesker livet. Tidligere på måneden blev han hyldet i København.

Blandt deltagerne var Matahir Mohamad, tidligere premierminister i Malaysia. Mohamad er kendt for sine antisemitiske udtalelser – eksempelvis at jøder er ”kroge” og “styrer verden.” Aleida Guevara March, Che Guevaras datter, Tuhsar Arun Gandhi, Mahatma Gandhis oldebarn og Zwelivelile Mandla Mandela, Nelson Mandelas barnebarn deltog også.Facebook
Twitter
Email
WhatsApp