Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Planlægger Amnesty International at intensivere propagandakrigen mod Israel i 2019?

Amnesty opfordre til import forbud af goder fra israelske forretninger uden for 1949-linjerne (bosættelserne) (Grafik: skærm dump fra https://www.amnesty.org.uk/thank-you-acting-help-ban-israeli-settlement-goods)
Amnesty opfordrer 2018.12.08 til import forbud af goder fra israelske forretninger uden for 1949-linjerne (bosættelserne) (Grafik: skærm dump fra https://www.amnesty.org.uk/thank-you-acting-help-ban-israeli-settlement-goods)
Sandsynligvis, vurderer NGO Monitor.

NGO Monitors analyse af lækkede dokumenter og offentlige udtalelser fra Amnesty International tyder på, at Amnesty vil gennemføre intense kampagner for at ramme Israel i begyndelsen af ​​2019.

Amnesty Internationals kampagne for boykot og sanktioner

Amnesty International vil fortsætte kampagner for indførelse af sanktioner. Sanktionerne vedtaget af et land skulle ikke kun forbyde import af ”bosættergoder”, men også blokere firmaer med aktiviteter i bosættelserne fra at operere i landet. Amnesty har bygget dedikerede hjemmesider til kampagnerne, som er mest intens i Storbritannien.

Og i flere år har Amnesty drevet lobbyvirksomhed for at få UNHRC (FNs Menneskerettighedsråd) til at udarbejde en sortliste over forretninger, som man mener overtræder palæstinensernes menneskerettigheder ved at operere i bosættelserne. FNs sortliste bliver sandsynligvis udgivet som database primo 2019, og skulle databasen alligevel ikke blive offentliggjort, er Amnesty øjensynligt klart til selv at gå i gang med optrapning af deres kampagner.

Historieforfalskning

Det ser ud til, at Amnesty især vil fokusere på at sætte mundkurve på organisationer, som oplyser og uddanner offentligheden om jødisk historie og jødernes historiske bånd til Jerusalem. Dette hænger i al fald sammen med Amnestys støtte til ny lovgivning i Irland, som kan kriminalisere besøg til jødiske historiske og hellige steder, herunder Jerusalems gamle by, og kriminalisere køb af varer og tjenester fra jøder i Jerusalem og uden for 1949-våbenstilstandslinjerne.

Med andre ord: Amnesty fremmer ikke kun boykot og sanktioner (BDS) mod israelske aktiviteter udenfor 1949-våbenstilstandslinjerne, men promoverer også den fortælling, at jøderne ikke har historiske forbindelser til Jerusalem og Vestbredden (Judea og Samaria).

Med andre ord: Amnesty fremmer ikke kun boykot og sanktioner (BDS) mod israelske aktiviteter udenfor 1949-våbenstilstandslinjerne, men promoverer også den fortælling, at jøderne ikke har historiske forbindelser til Jerusalem og Vestbredden (Judea og Samaria).

Antisemitisme

Amnesty International kommer i andre sammenhænge under kritik, fordi den engagerer sig i stort set enhver form for menneskerettighedskrænkelser undtagen de antisemitiske af slagsen. Helt generelt har Amnesty gjort næsten ingenting til modarbejdelse af det stigende antal voldelige antisemitiske hændelser i USA og Europa – ja, Amnesty ser ud til at afvise mulighederne for at arbejde med jødehad.

For eksempel i april 2015 afviste Amnesty-UK et forslag om “at køre en kampagne mod antisemitisme i Storbritannien” samt “at lobby den britiske regering til at tackle stigningen i antisemitiske angreb i Storbritannien” og “overvåge antisemitisme tæt”. Dette forslag var det eneste på den ordinære generalforsamling, der ikke blev vedtaget.

I 2018 aflyst Amnesty en debat sponsoreret af Storbritanniens jødiske ledelsesråd (JLC), der skulle afholdes på Amnestys Human Rights Center i London – og begrundede aflysning med Amnestys støtte til boykot af bosættelserne.

Da Amnesty også i 2018 gennemførte “en hidtil uset storstilet analyse af misbrug af kvinder på Twitter”, omfattede det sexisme og racisme mod kvindelige journalister og politikere, men ikke antisemitisme. Og Amnesty-UK gør intet vedrørende Kristyan Benedict, som fortsat er ansat på Amnesty til trods for en række dokumenterede antisemitiske kommentarer, bl.a. mod kvindelige parlamentsmedlemmer.

NGO Monitors konklusion

I stedet for at anerkende kampen mod jødehad som et menneskerettighedsspørgsmål, der er værd at ofre opmærksomhed på, har Amnesty besluttet at øge sin indsats for at modarbejde den jødiske stat.

Beslægtede aktioner mod Israel

Bare fordi du er paranoid, skal du ikke tro, at de ikke er efter dig.

Ordsprog på “Nordsprog.dk

Hvem er NGO Monitor (NGOM)

NGO Monitor er en israelsk forskningsinstitution, der undersøger den rolle, som humanitære og ikke-statslige organisationer spiller i konflikten mellem israelere og palæstinensere – en vagthund. NGOMs rapporter er udførligt dokumenterede og fuldt søgebare på hjemmesiden.

NGO Monitor er helt uafhængig af den israelske regering; den eneste forbindelse til det israelske politiske system er, at samme system ofte anvender resultaterne fra NGOM – ligesom parlamenter i adskillige vestlige lande bruger dem, bl.a. i høringer. NGOM har “ECOSOC” status i FN, således at organisationen må deltage i relevante FN-møder og -aktiviteter.

Fordi NGOM ofte udfordrer magtfulde organisationer, som påstår at arbejde med menneskerettigheder, og som i stedet eller ved siden af bruger betragtelige ressourcer på at dæmonisere og delegitimere Israel, bliver NGOM ofte angrebet og beskyldt for uredelighed og det, der er værre. Man er nød til at studere materialet og selv vurdere, om beskyldningerne holder vand.

Kilder
“Amnesty International Singling Out Jews in 2019” NGO Monitor, pressemeddelelse 2019-01-03.
“Watchdog: Amnesty International Plans ‘Intense’ Effort to Target Israel in Early 2019” The Algemeiner. 2019-01-06.
“Amnesty International criticised for not including antisemitism in landmark abuse report. The study analysed millions of tweets but human rights campaigners claimed they lacked the data to explore Jew-hate”. The JC.com. 2018-12-18.
Israel to Apply Anti-BDS Law to Amnesty International” JNS.org i The Algemeiner, 2018-02-16.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem