Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Han ændrer det politiske landskab

Gideon Sa’ar bekendtgjorde 8. december at han forlader Likud for at starte sit eget politiske parti. (Foto: Skærmdump)

Den 8. december bekendtgjorde Gideon Sa’ar, en af Likuds fremmeste politikere, at han trækker sig fra partiet for at stifte sit eget parti. Sa’ar har tidligere forsøgt at udfordre Benjamin Netanyahu om lederposten i Likud – uden dog at lykkedes med det – læs MIFFs artikel om det HER.

Nu viser tre dugfriske meningsmålinger at Sa’ar og hans nye parti Tikvah Chadashah (Nyt håb) kan få mellem 15 og 18 af de i alt 120 sæder i Knesset ved et eventuelt valg. Det vil i så fald betyde en ekstraordinær god start for partiet og ændre det politiske landskab i Israel. Der bliver nu langt flere muligheder for at etablere en fungerende koalition – også uden Likud og Netanyahu.

For Netanyahu, Israels længst siddende premierminister, betyder det at chancerne for at blive på posten efter næste valg er væsentligt reduceret. Sa’ar, som står mere til højre end Netanyahu om emner som bosættelser og palæstinenserne, siger det nye parti vil være et bredt og pluralistisk parti. Læs MIFFs artikel om Sa’ars politiske holdninger HER.

Sa’ar har aldrig lagt skjul på at han har ambitioner om at blive Israels premierminister og nu håber han at blive det med sit eget politiske parti.

Meget tyder på at Israel går til nyvalg igen til marts – det vil i så fald blive det fjerde valg i løbet af to år. Inden da vil der sandsynligvis opstå nye splittelser og nye partier vil dukke op i det politiske landskab. Og meningsmålingerne vil svinge derefter.

Likud får 25 sæder i meningsmålingen – det er en nedgang fra 36 sæder ved valget i marts.

Læs også: Tror regeringen går mod «skilsmisse». Hvis der ikke kommer en aftale om statsbudget, vil det føre til endnu et nyt valg.

Vejen til at beholde premierministerposten bliver stadig svære for Benjamin Netanyahu. Nu trues han af udbrydere fra eget parti. (Foto: GPO)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem