Han ændrer det politiske landskab

Gideon Sa'ars nye parti er dårlig nyt for Benjamin Netanyahu.
Gideon Sa’ar bekendtgjorde 8. december at han forlader Likud for at starte sit eget politiske parti. (Foto: Skærmdump)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den 8. december bekendtgjorde Gideon Sa’ar, en af Likuds fremmeste politikere, at han trækker sig fra partiet for at stifte sit eget parti. Sa’ar har tidligere forsøgt at udfordre Benjamin Netanyahu om lederposten i Likud – uden dog at lykkedes med det – læs MIFFs artikel om det HER.

Nu viser tre dugfriske meningsmålinger at Sa’ar og hans nye parti Tikvah Chadashah (Nyt håb) kan få mellem 15 og 18 af de i alt 120 sæder i Knesset ved et eventuelt valg. Det vil i så fald betyde en ekstraordinær god start for partiet og ændre det politiske landskab i Israel. Der bliver nu langt flere muligheder for at etablere en fungerende koalition – også uden Likud og Netanyahu.

For Netanyahu, Israels længst siddende premierminister, betyder det at chancerne for at blive på posten efter næste valg er væsentligt reduceret. Sa’ar, som står mere til højre end Netanyahu om emner som bosættelser og palæstinenserne, siger det nye parti vil være et bredt og pluralistisk parti. Læs MIFFs artikel om Sa’ars politiske holdninger HER.

Sa’ar har aldrig lagt skjul på at han har ambitioner om at blive Israels premierminister og nu håber han at blive det med sit eget politiske parti.

Meget tyder på at Israel går til nyvalg igen til marts – det vil i så fald blive det fjerde valg i løbet af to år. Inden da vil der sandsynligvis opstå nye splittelser og nye partier vil dukke op i det politiske landskab. Og meningsmålingerne vil svinge derefter.

Likud får 25 sæder i meningsmålingen – det er en nedgang fra 36 sæder ved valget i marts.

Læs også: Tror regeringen går mod «skilsmisse». Hvis der ikke kommer en aftale om statsbudget, vil det føre til endnu et nyt valg.

Vejen til at beholde premierministerposten bliver stadig svære for Benjamin Netanyahu. Nu trues han af udbrydere fra eget parti. (Foto: GPO)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise