– Tostatsløsning med palæstinenserne er en “illusion”

Gideon Sa'ar, der udfordrer Benjamin Netanyahu om Likud-ledelsen, kritiserer premierministeren for "uendelige indrømmelser".
Gideon Sa'ar har tidligere været minister i Netanyahos regeringer. Han er nu en af premierministerens rivaler i Likud.
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Den 26. december afholdes der ledervalg i Likud-partiet. Efter Benjamin Netanyahu ikke er lykkedes med at danne regeringsflertal to gange, har Gideon Sa’ar udfordret ham i kampen om partiledelsen. I valgkampen er Sa’ar placeret til højre for Netanyahu i tilgangen til palæstinenserne.

Overalt i verden siger de, at to-statsløsningen fortsat er vejen frem mod en aftale. Jeg må fortælle jer at det ikke er en position, der hjælper nogen. To stater er en illusion, sagde Sa’ar søndag den 15. december ifølge Times of Israel.

Sa’ar mener, at Netanyahu har bidraget til at opretholde illusionen og beskyldt ham for ide sidste ti år at give “uendelige indrømmelser” til PA-præsident Mahmoud Abbas, blandt andet ved byggestop i bosættelser på Vestbredden.

Sa’ar mener, at palæstinenserne skal have selvstyre i en føderation med Jordan.

-Der kan ikke være endnu en stat mellem Jordanfloden og [Middelhavet], slog Likud-politikeren fast.

Netanyahu forventes at slå Sa’ar med en god margin ved valget.

Palæstinenserne har gentagne gange nægtet at oprette deres egen stat mellem Jordanfloden og Middelhavet, både før og efter at Netanyahu og Sa’ar kom på banen.




Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise