Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Her er USA’s tilbud til de palæstinensiske myndigheder

Mahmoud Abbas holder mulige etterfølgere på trygg avstand. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Gang på gang viser de palæstinensiske myndigheder at de ikke har en nedre grænse for hvad de vil tillade sig at sige om Israel - dansk bistand betalt af de danske skatteydere fortsætter. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Se USA's tilbud til de palæstinensiske myndigheder (PA).

På det seneste har der været møder mellem USA og de palæstinensiske myndigheder (PA) om PA’s Pay for Slay politik som betyder at dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden belønnes med høje lønninger, skriver den israelske kanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

Læs MIFFs artikler om PAs terrorbelønning til dømte terrorister som har israelske liv på samvittigheden HER.

Læs også: Tænk hvis PA stoppede udbetaling af terrorløn?

Se PA’s “lønskala” til terrorister som har myrdet israelere – fik vi nævnt at gildet blandt andet finansieres af de danske skatteydere? Se Folketingsdebat 5. maj 2021 om misbrug af dansk PA-bistand til terrorløn og info fra MIFF.


Ifølge N-12 har USA tilbudt PA at stoppe udbetaling af Pay for Slay til dømte terrorister som sidder i fængsel og løsladte terrorister i løbet af 3 år og i stedet give dem en velfærdsløn.

USA har som en del af deres tilbud til PA, givet PA’s præsident Mahmoud Abbas mulighed for at udpege en juridisk rådgiver som vil Som vil repræsentere PLO i Washington – i stedet for at genåbne PLO-missionen i USA’s hovedstad, som blev lukket af USA’s tidligere præsident Donald Trump.

N-12 skriver at der på nuværende tidspunkt ikke er tilladelse til at rapportere fra en officiel kilde, men kilder i det palæstinensiske selvstyre fortæller, at hensigten er, at alle palæstinensiske fanger fra 60 år, vil blive erklæret pensionister fra PA-apparatet og modtage ydelser. Fanger på 60 år eller yngre, vil fortsat modtage løn som embedsmænd i det palæstinensiske selvstyre.

Ifølge palæstinensisk kilde ved Abbas at han må stoppe med Pay for Slay politikken.

På den baggrund understregede en højtstående palæstinensisk kilde i samtale med N12, at Abbas er klar over at han før eller siden må stoppe udbetalingerne til de dømte terrorister og deres familier. Ifølge kilden leder Abbas efter en måde at fortsætte udbetaling af Pay for Slay uden at fremprovokere kritik fra Israel og Vesten.

I henhold til PA’s gældende fangelov, betaler PA løn til terrorister som har myrdet israelere og afsoner deres straf i israelske fængsler. Hvis terroristen dør som martyr under sit terrorangreb, udbetales terrorlønnen til terroristens familie. Jo flere israelere terroristen har myrdet, jo højere terrorløn vil han og hans familie modtage.

Tidligere på ugen mødtes den palæstinensiske myndigheds minister for civile anliggender Hussein al-Sheikh, som er ansvarlig for forholdet til Israel, med udenrigsminister Yair Lapid og diskuterede flere spørgsmål med ham. “Jeg mødtes i aften med udenrigsminister Lapid og diskuterede nogle politiske og bilaterale spørgsmål. Jeg understregede behovet for en politisk horisont mellem parterne, baseret på international legitimitet,” Tweetede han.

Forsvarsminister Benny Gantz og Mahmoud Abbas mødtes for omkring en måned siden i Gantz’ hjem i byen Rosh HaAyin. Under samtalen rejste ministeren to hovedsikkerhedsspørgsmål på den israelske dagsorden – terrorlønnen til terrorister og anklagerne som PA har rejst mod Israel ved den internaionale domstol (ICC). Læs om sagen mod Israel ved ICC. Læs MIFFs artikler om Gantz/Abbas mødet HER og HER.

Under samtalen med Israels forsvarsminister sagde Abbas blandt andet vedr. ICC: “Hvis der havde været en politisk proces, kunne jeg have stoppet hjulene på dette tog. I øjeblikket er det svært til umuligt.”

I praksis er der en forståelse i Israel af, at PA’s præsident ikke har travlt med at fremme sagen mod Israel i ICC – ifølge N-12 stemmer fornemmelsen godt med situationen i praksis.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem