Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Palæstinenserne genoptager samarbejdet med Israel

De palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister Mohammad Shtayyeh. (Foto: PA Ministry)
De palæstinensiske myndigheder (PA) stoppede samarbejdet i maj.

De palæstinensiske myndigheder (PA) vil genoptage det civile og sikkerhedsmæssige samarbejde med Israel, oplyser den palæstinensiske premierministeren Mohammad Shtayyeh. Det skriver avisen Israel Hayom.

Palæstinenserne stoppede al samarbejde med Israel i maj grundet Israels nu skrinlagte planer om at indføre suverænitet over dele af Vestbredden og Jordandalen – læs mere om det HER.

Læs hvorfor israelsk suverænitet over dele af Vestbredden og Jordandalen IKKE er i strid med folkeretten HER.

læs også: EU smækker pengekassen i for PA: – Tag imod skatteinddrivelse fra Israel

En af årsagerne til at samarbejdet genoptages er Corona-krise. Hundredtusindvis av israelere og titusindvis af palæstinensere pendler hver dag fra Vestbredden ind i Israel for å arbejde. Derfor er det nødvendig med koordinering for at forhindre Corona-spredning, mener Shtayyeh.

– Vores liv er så sammenkoblet med israelernes at der ikke findes en måde hvorpå vi kan bekæmpe virus alene, siger den palæstinensiske premierminister.

Israel og PA har i en årrække haft et tæt sikkerhedssamarbejde. Det har været godt for begge parter. Samarbejdet har betydet at PA har fået vigtig information fra Israel om angrebsplaner fra terrorgruppen Hamas og andre rivaliserende terrorgrupper mod PA og deres præsident Mahmoud Abbas.

Samarbejdet er også vigtig for Israel. Palæstinensiske sikkerhedsstyrker har bidraget til at afværge flere terrorangreb de sensete år. De har flere gange hjulpet israelere som har forvildet sig ind i PA-kontrollerede områder og de har også hjulpet israelske soldater som er kørt forkert.

Beslutningen om at genoptage samarbejdet med Israel blev fordømt af terrorgruppen Hamas.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem