Palæstinenserne genoptager samarbejdet med Israel

De palæstinensiske myndigheder (PA) stoppede samarbejdet i maj.

Den palæstinensiske premierminister Mohammad Shtayyeh siger samarbejdet med Israel genoptages. (Foto: PA Ministry)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

De palæstinensiske myndigheder (PA) vil genoptage det civile og sikkerhedsmæssige samarbejde med Israel, oplyser den palæstinensiske premierministeren Mohammad Shtayyeh. Det skriver avisen Israel Hayom.

Palæstinenserne stoppede al samarbejde med Israel i maj grundet Israels nu skrinlagte planer om at indføre suverænitet over dele af Vestbredden og Jordandalen – læs mere om det HER.

Læs hvorfor israelsk suverænitet over dele af Vestbredden og Jordandalen IKKE er i strid med folkeretten HER.

læs også: EU smækker pengekassen i for PA: – Tag imod skatteinddrivelse fra Israel

En af årsagerne til at samarbejdet genoptages er Corona-krise. Hundredtusindvis av israelere og titusindvis af palæstinensere pendler hver dag fra Vestbredden ind i Israel for å arbejde. Derfor er det nødvendig med koordinering for at forhindre Corona-spredning, mener Shtayyeh.

– Vores liv er så sammenkoblet med israelernes at der ikke findes en måde hvorpå vi kan bekæmpe virus alene, siger den palæstinensiske premierminister.

Israel og PA har i en årrække haft et tæt sikkerhedssamarbejde. Det har været godt for begge parter. Samarbejdet har betydet at PA har fået vigtig information fra Israel om angrebsplaner fra terrorgruppen Hamas og andre rivaliserende terrorgrupper mod PA og deres præsident Mahmoud Abbas.

Samarbejdet er også vigtig for Israel. Palæstinensiske sikkerhedsstyrker har bidraget til at afværge flere terrorangreb de sensete år. De har flere gange hjulpet israelere som har forvildet sig ind i PA-kontrollerede områder og de har også hjulpet israelske soldater som er kørt forkert.

Beslutningen om at genoptage samarbejdet med Israel blev fordømt af terrorgruppen Hamas.

Tidligere artikelDet er aldrig sket før
Næste artikelHistorisk møde i Saudi-Arabien
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)