Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hver morgen mindes skolepigerne i Bethlehem om jihad

Elever ved gymnasiet i Bethlehem. Ved hovedindgangen er et mindesmærke til minde om "martyrerne". (Foto: Facebook)
Det er ikke kun de palæstinensiske skolebøger som er problematiske i den palæstinensiske skole.

Hver dag, når palæstinensiske piger går på gymnasiet i Bethlehem, bliver de af palæstinensiske myndigheder (PA) om, at deres rollemodel er den 17-årige selvmordsbomber Ayyat Al-Akhras, der dræbte to og sårede 28 mennesker, skriver Palestinian Media Watch.

Ved indgangen til gymnasiet er et mindesmærke til minde om “martyrerne” efter Anden Intifada (2000-2005), hvor over 1100 israelere blev dræbt – mange af selvmordsbomber. Mindesmærket, der blev oprettet i samarbejde mellem de palæstinensiske myndigheder og Fatahs ungdomsbevægelse Shabiba, fremhæver specifikt selvmordsbomber og Fatah-medlem Ayyat Al-Akhras, der sprængte sig selv i luften nær et supermarked i Jerusalem den 29. marts 2002.

Det er blot et af mange eksempler på at palæstinensisk ungdom er trænet til at søge død som martyrer for Allah og for “Palæstina”. Palestinian Media Watch har i flere år afsløret lignende eksempler på oplæring i had.

Når en selvmordsbomber på deres egen alder hyldes som en “martyr” et fremtrædende sted på skolen, eksponeres eleverne hver eneste dag for to moralsk forkastelige signaler: For det første sender det et signal om, at det at dræbe en israelere ikke kun acceptabelt, men ærefuldt. Det andet signal er, at det er heroisk at dræbe sig selv for at dræbe israelere.

Men terrorisme fremmes også gennem andre aktiviteter på skolen. Ved en skoleudstilling til minde om den tidligere palæstinensiske præsident Yasser Arafat hyldede Fatahs ungdomsbevægelse Shabiba flere terrorister ved at vise fremtrædende billeder af dem. Det omfattede: Dalal Mughrabi – der ledede en operation hvor 37 civile blev dræbt, 12 af dem børn. Abu Jihad – ansvarlig for 125 dræbte. Marwan Barghouti – dømt for planlægning af tre terrorangreb der kostede fem mennesker livet. Og Hamas-grundlægger Ahmed Yassin – der er ansvarlig for flere hundrede dræbte.

MIFF har de seneste uger skrevet flere artikler om palæstinensiske skolebøger, som bliver mere og mere radikale og ekstreme. Vold, martyrdød og jihad har været tema gennem elevernes tolv års undervisning i den palæstinensiske folkeskole. Det har et flertal i Stortinget i Norge nu fået nok af. I en historisk beslutning har regeringspartierne inklusiv Centerpartiet – besluttet at skære i den økonomiske støtte til de palæstinensiske myndigheder, hvis ikke der ændres i skolebøgernes indhold.

Dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder
Ifølge de oplysninger MIFF har fået fra pressevagten i det danske udenrigsministerium, ligger dansk støtte til de palæstinensiske myndigheder i perioden 2016-2020 på 445 mio. kroner
Dansk bistand har tre strategiske målsætninger:
-Statsopbygning
-Økonomisk udvikling
-Menneskerettigheder og demokratisk ansvarlighed
*MIFF fik desuden oplyst, at den danske støtte primært ydes gennem multilaterale organisationer og civilsamfundsorganisationer.

Går dansk støtte også til oplæring i had af palæstinensiske børn, holder den danske regering øje med hvad de mange mio. kroner bruges til?

Det giver ikke mening at norsk eller dansk bistand fremmer terror frem for fred. Kan PA ikke leve op til kravet om, at vores bistand kun går til gode formål og IKKE direkte eller indirekte støtter terror – skal pengekassen smækkes i.

Danmark bør gøre som Norge – stille krav til PA om at ændre kurs eller lukke for pengekassen.
MIFF har brug for din hjælp til at stå op for Israel og det jødiske folk
Meld dig ind i MIFF
her.
eller
send en gave til:
Bankkonto 5290 9020945009
Mobile Pay 49739

-Gratis medlemskab året ud-

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem