Fake, fakere, fakest om palæstinensiske jihad-skolebøger

Der er IKKE sket ændringer i pensum.
Arik Agassi, leder af forskning hos IMPACT-se, viser nogle af de palæstinensiske skolebøger, der fremmer jihad og modvirker fred. (Foto: IMPACT se)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

De nye palæstinensiske skolebøger er meget mere ekstreme end før. Vold, martyrdød og jihad har været en del af undervisningen i de elleve års skolegang i den palæstinensiske folkeskole, skrev MIFF d. 10 oktober.

Vi oversatte også 44 eksempler til norsk og dansk, som dokumenterer det. Bag rapporten om skolebøgerne står IMPACT-se, et institut, der undersøger forskellige landes skoleplaner mod UNESCOs standarder for fred og tolerance i uddannelse.

Deres seneste rapport kom i september og indeholdt 100 eksempler. Efter den norske avis Aftenposten havde læst deres rapport, publicerede avisen en artikel med titlen “Norge støtter skoleplaner, der fremmer jihad” på deres forside. “Palæstinensiske lærebøger modvirker fred,” konkluderede avisen i en leder.

I sidste uge kunne MIFF fortælle, at had også afspejles i palæstinensiske eksamensopgaver i sommeren 2019.

Den 20. november skrev den norske udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide til repræsentanten af det norske Storting Anniken Huitfeldt: “Ifølge de palæstinensiske uddannelsesmyndigheder er mange af kritikerne ikke længere inkluderet i skolebøgerne.”

NTB, som ikke ønsker, at det kongelige norske udenrigsministerium skal overgå dem i at hvidvaske palæstinensiske lærebøger, konkluderede dagen efter at: ”For nylig blev det kendt, at tekster i nye palæstinensiske lærebøger forherligere hellig krig. Ifølge det norske udenrigsministerium er der allerede foretaget ændringer i læsepensum.” Overskriften i NTBs artikel i Aftenposten lød således: “Palæstinensiske børn lærte, at martyrdød er” den vigtigste ting i livet – nu ændres læseplanbøgerne”.

De palæstinensiske uddannelsesmyndigheder er fake. Udenrigsministeriet er fakere. Og NTB er fakest. Læg mærke til, hvordan de samarbejder. Udenrigsministeriet citerer PA, men NTB hævder at ændringer i pensum allerede er foretaget med udenrigsministeriet som myndighed. NTB giver indtryk af, at palæstinensiske børn ikke længere lærer, at martyrdød i jihad er den vigtigste ting i livet.

På foranledning af MIFF har IMPACT-se gennemgået alle de hundrede eksempler i deres rapport i spetember. Er nogle af dem taget ud af skolebøger?

– Der undervises fortsat i alle eksemplerne fra vores rapport i september 2019. Der undervises også i eksemplerne fra rapporten, når andet semester starter til januar. Vi har bøgerne her. Ikke et eneste eksempel er fjernet fra skolebøgerne, siger Arik Agassi, forskningsleder hos IMPACT-se.

De palæstinensiske myndigheders jihad-læseplan ændres kun, hvis Norge sætter fod ned og siger stop. Regeringen og udenrigsministeriet ser ud til at være helt uvillige til at gøre det. Derfor er Stortinget nødt til at tage affære.

Dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder
Ifølge de oplysninger MIFF har fået fra pressevagten i det danske udenrigsministerium, ligger den danske støtte til de palæstinensiske myndigheder i perioden 2016-2020 på 445 mio. kroner

Ifølge pressevagten omfatter den danske bistand tre strategiske målsætninger:
-Statsopbygning
-Økonomisk udvikling
-Menneskerettigheder og demokratisk ansvarlighed

MIFF fik desuden oplyst, at den danske støtte primært ydes gennem multilaterale organisationer og civilsamfundsorganisationer.

Går dansk støtte mon også til jihad-skolebøger og holder den danske regering øje med, hvad de mange mio. kroner bruges til?

Læs anden faktatjek på norsk fra MIFF i samme sag:
Lektoren, der forsvarer forgiftningen af børns tanker
Khateeb serverede usande beskyldninger om israelske skolebøger i Dagsnytt Atten
Udenrigsministeriet fejlinformerer om norsk støtte til palæstinensiske jihad-skolebøger
Norske udenrigsministre skal stoppe med at fortælle palæstinensiske skrøner til Stortinget

Se opp for fake news om palestinske jihad-skolebøker

Se opp for fake news om palestinske jihad-skolebøker

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Mandag 25. november 2019


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise