Hadet i skolebøgerne afspejles også i de palæstinensiske eksamensopgaver

6 ud af 8 eksamensspørgsmål i samfunds- og sprogfag har problematisk indhold.

I palæstinensiske skolebøger oplæret eleverne til at være martyrer. (Illustrativt foto: Kristian Buus, Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Nye palæstinensiske skolebøger er meget mere ekstreme end før. Vold, martyrdød og jihad har været genstand for alle tolv år i den palæstinensiske folkeskole, skrev MIFF den 10. oktober. Vi oversatte også 44 eksempler til norsk og dansk, der dokumenterer det samme.

Bag rapporten om skolebøgerne står IMPACT-se, et institut, der undersøger forskellige landes skoleplaner mod UNESCOs standarder for fred og tolerance i uddannelse. Denne uge offentliggjorde IMPACT-se også en ny rapport om palæstinensiske elevers afgangseksamen i sommeren 2019. De såkaldte Tawjihi-eksamener gives efter tolv års skolegang og er en meget vigtig milepæl i de palæstinensiske teenagers liv. Indholdet i opgaverne afslører meget om, hvad de palæstinensiske myndigheder mener har været det vigtigste at lære ifølge læseplanen.

Lad os starte med de gode nyheder. 73 procent af de palæstinensiske lærebøger i naturfag og matematik indeholder problematisk indhold i forhold til UNESCO’s standarder. Alligevel er alle eksamensopgaver i disse emner ok ifølge IMPACTs gennemgang.

Når det gælder samfunds- og sprogfag, er det værre, meget værre. Her har 6 ud af 8 eksamensspørgsmål problematisk indhold. Her er nogle eksempler på, hvad der bliver formidlet i eksamenerne (og i det tilhørende fagstof i lærebøgerne, som eleverne skal sammensætte):

Konspirationsteorier: Første- og Andenverdenskrig og Det Arabiske Forår var en USA-britisk sammensværgelse for at ødelægge de arabiske lande.

Opmuntring til voldelig kamp: “Befrielse af hjemlandet kan kun opnås gennem væbnet modstandskamp.”

Ofre livet “uanset pris”: Jihad / ribat er at “ofrer sit liv for Allah.”

“Tilbagevending” til Israel med magt: “Det, der blev taget med magt, kan kun tages tilbage med magt.”

“Hyldest af Saladin: For hans langsigtede strategi for at genvinde “Palæstina” med jihad.

Fremstilling af Israel som “den zionistiske besættelse”, et barnemorderiskt væsen, så ondt, at det ikke kan nævnes med navn. Det forsvinder som tågen over havet.

IMPACT-se har undersøgt 26 eksamensspørgsmål i sin rapport.

Tidligere artikelLyn Julius: -Flere tusind års jødisk historie i de arabiske lande forsvandt over nat
Næste artikelDet hollandske parlament: -Mærkning af bosætter-varer er diskriminerende
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)