Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelerne som trodser Corona og går ind i restaurantbranchen

Kage. (Illustrationsfoto: https://www.flickr.com/photos/strawbryb/)
Læs om nogle af de unge israelere som trodser Corona og økonomisk krise for at følge drømmen om at starte op som selvstændige i en allerede hårdt ramt restaurantbranche.

Mange israelske virksomheder er lukket ned i løbet af Corona-tiden. Trods vanskelighederne er flere virksomheder ved at finde tilbage på markedet. Derudover dukker der faktisk også nye virksomheder op – trods den svære virkelighed de møder. Nu venter de nye virksomheder blot på at hverdagen kan vende tilbage, skriver israelske nyheder N-12.

En af dem som valgte at springe i det dybe vand og starte op som selvstændig, er Or Spitz. Spitz har åbnet et konditori og selvom hun er lykkelig over at en mangeårig drøm er gået i opfyldelse, er hun også klar over at det er en særlig udfordrende tid. Som mange andre virksomheder fortsatte hun med at betale til leverandører – selvom der ikke var kunder i butikken. Nu håber hun at det hårde arbejde langt om længe vil forvandle de røde tal til overskud.

– For et halvt år siden besluttede jeg at tage skridtet. Jeg brugte lang tid på at lede efter det rette lokale og den rette placering til mit lyserøde univers af kager. Da jeg endelig fandt det rigtige sted, brød Corona ud og alt blev et stort rod. Jeg troede Corona ville forsvinde i løbet af få uger og vi alle kunne vende tilbage til en normal hverdag, men sådan gik det ikke. Jeg tror på mig selv og mit produkt – kunderne vil altid vende tilbage til et konditori med lækre kager, siger Spitz.

Coral og Shir Goren, to søstre i 20-erne besluttede også at trodse Corona og udleve deres drøm om at åbne et nyt pizzeria ud over et konditori som de også ejer. Søstrene har brugt Corona-tiden på at finpudse deres nye opskrifter og forberede åbningen.

– I december begyndte vi at lægge planer. I januar begyndte vi at renovere stedet og ultimo ​​januar, da Corona brød ud, kan jeg huske at jeg var i gang med at sørge for belysning, borde, købe møbler og andet, et par dage senere sagde myndighederne at folk ikke måtte sidde på restauranter og ingen take away, kun forsendelse af mad ud af huset var tilladt og G_d ved, hvornår det ville vende tilbage, siger Coral Goren.

Søsteren Shir, tilføjer: “Corona eller ikke Corona. Folk vender tilbage til det samme sted, hvis maden smager godt og service er god, især nu har folk brug for den lille trøst ved at der fortsat er steder de kan gå hen, steder hvor de har det sjovt.

Læs flere af MIFFs artikler om den økonomiske krise Israel er havnet i som følge af Corona og dansk-israelsk samarbejde om at få gang i økonomien efter Corona her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem