Israelerne som trodser Corona og går ind i restaurantbranchen

Læs om nogle af de unge israelere som trodser Corona og økonomisk krise for at følge drømmen om at starte op som selvstændige i en allerede hårdt ramt restaurantbranche.

Kage. (Illustrationsfoto: https://www.flickr.com/photos/strawbryb/)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Mange israelske virksomheder er lukket ned i løbet af Corona-tiden. Trods vanskelighederne er flere virksomheder ved at finde tilbage på markedet. Derudover dukker der faktisk også nye virksomheder op – trods den svære virkelighed de møder. Nu venter de nye virksomheder blot på at hverdagen kan vende tilbage, skriver israelske nyheder N-12.

En af dem som valgte at springe i det dybe vand og starte op som selvstændig, er Or Spitz. Spitz har åbnet et konditori og selvom hun er lykkelig over at en mangeårig drøm er gået i opfyldelse, er hun også klar over at det er en særlig udfordrende tid. Som mange andre virksomheder fortsatte hun med at betale til leverandører – selvom der ikke var kunder i butikken. Nu håber hun at det hårde arbejde langt om længe vil forvandle de røde tal til overskud.

– For et halvt år siden besluttede jeg at tage skridtet. Jeg brugte lang tid på at lede efter det rette lokale og den rette placering til mit lyserøde univers af kager. Da jeg endelig fandt det rigtige sted, brød Corona ud og alt blev et stort rod. Jeg troede Corona ville forsvinde i løbet af få uger og vi alle kunne vende tilbage til en normal hverdag, men sådan gik det ikke. Jeg tror på mig selv og mit produkt – kunderne vil altid vende tilbage til et konditori med lækre kager, siger Spitz.

Coral og Shir Goren, to søstre i 20-erne besluttede også at trodse Corona og udleve deres drøm om at åbne et nyt pizzeria ud over et konditori som de også ejer. Søstrene har brugt Corona-tiden på at finpudse deres nye opskrifter og forberede åbningen.

– I december begyndte vi at lægge planer. I januar begyndte vi at renovere stedet og ultimo ​​januar, da Corona brød ud, kan jeg huske at jeg var i gang med at sørge for belysning, borde, købe møbler og andet, et par dage senere sagde myndighederne at folk ikke måtte sidde på restauranter og ingen take away, kun forsendelse af mad ud af huset var tilladt og G_d ved, hvornår det ville vende tilbage, siger Coral Goren.

Søsteren Shir, tilføjer: “Corona eller ikke Corona. Folk vender tilbage til det samme sted, hvis maden smager godt og service er god, især nu har folk brug for den lille trøst ved at der fortsat er steder de kan gå hen, steder hvor de har det sjovt.

Læs flere af MIFFs artikler om den økonomiske krise Israel er havnet i som følge af Corona og dansk-israelsk samarbejde om at få gang i økonomien efter Corona her.

Tidligere artikel800 nye Corona-smittede i løbet af ugen
Næste artikelHjertesyg nyfødt syrisk baby fløjet til israelsk hospital fra Cypern
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)