Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Støtten til Hamas fortsætter med at stige hos palæstinenserne

Her ses kampklædte og bevæbnede palæstinensiske piger i parade arrangeret af Fatah (partiet som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder). (Foto: Skærmdump fra Fatahs Facebook-side, via Palestinian Media Watch)
Over 90% mener ikke Hamas begik krigsforbrydelser under 7. oktober-massakren mod Israel.

MIFF har tidligere publiceret meningsmålinger fra Palestinian Center for Policy and Survey Research i det palæstinensiske samfund.

Her er deres seneste meningsmåling fra indbyggerne i Gaza:

Meningsmålingen viser stigende støtte til 7. oktober-massakren mod Israel. Støtten til massakren er steget fra 57% i december 2023 til 71% i marts 2024.

7. oktober-massakren er den direkte årsag til Israels krig mod terrorgruppen Hamas i Gaza. Til trods for at 78% af respondenterne har svaret at de har familiemedlemmer som er blevet dræbt eller såret i krigen, er andelen af respondenter, der tror på at Hamas vil vinde krigen steget fra 50% i december til 56 % i marts.

70% af dem, der lever i UNRWA-lejre har svaret, at de ikke mener nødhjælpen uddeles retfærdigt, mod 27% som mener at uddelingen er retfærdig.

91% af respondenterne mener, at Hamas ikke begik krigsforbrydelser under krigen. Samtidig viser undersøgelsen også, at kun meget få af respondenterne har set de mange klip af hvad terroristerne gjorde mod deres ofre under massakren, der blev delt på sociale medier,

Undersøgelsen viser desuden at 68% af respondenterne mener at egypterne vil skyde dem, hvis Israel gennemfører en landoperation i Rafah, og de vil flygte over grænsen til Egypten.

Kun 37% af respondenterne mener, at Den Internationale Domstol vil finde Israel skyldig i folkedrab. Hvem ved, måske har propganda-maskinen været så effektiv, at procentandelen blandt danskerne er endnu højere?

59% af indbyggerne i Hamas-kontrolleret Gaza vil have at terrorgruppen fortsætter med at kontrollere enklaven efter krigen. I de palæstinensiske myndigheders selvstyreområder i Judæa og Samaria (Område A & B på Vestbredden) ligger tallet på 66%.

USA og arabiske lande som Egypten, Saudi-Arabien og Jordan har planer om at styrke de palæstinensiske myndigheder og lade dem overtage kontrollen over Gaza. Planen er at palæstinenserne skal have en stat, og Israel skal have normaliseringsaftaler med flere arabiske lande. Men meningsmålingen viser at kun 23% af palæstinenserne støtter de planer, mens 73% afviser dem.

Et stort flertal af palæstinenserne siger, at de er tilfredse med Hamas og Hamas-leder Yahya Sinwar og deres håndtering af krigen. Anderledes ser det ud for Fatah (partiet som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder) og de palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas som kun de færreste palæstinensere vil have ved magten.

Undersøgelsen viser også, at palæstinenserne er meget mere tilfredse med Rusland end FN.

Palæstinenserne er meget utilfredse med de palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas. Når palæstinenserne bliver spurgt, hvem de ville stemme på ved et præsidentvalg, kommer Marwan Barghouti, som er dømt og sidder fængslet i Israel for flere terrormord ind på førstepladsen. På andenpladsen ligger Hamas-leder Ismail Haniyeh.

84% af palæstinenserne vil have at Mahmoud Abbas træder tilbage.

På spørgsmålet hvilket politisk parti eller hvilken politisk tendens de støtter, svarer 34% Hamas, 17% Fatah, 11% andre terrorgrupper/partier og 37% ingen eller «ved ikke».

december svarede 43 % at de støtter Hamas. Terrrogruppen fik et stort boost i støtten, efter flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Gaza og myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd i Israel. Derudover blev flere tusind såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Tre måneder tidligere lå støtten til Hamas på 22%.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem