Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nej, B.T. – Tel Aviv er ikke Israels hovedstad!

B.T. har hverken styr på fakta om Israel eller korrekt oversættelse fra engelsk. (Foto: skærmdump fra B.T.)
Se i MIFFs gennemgang hvor galt det gik for B.T.

Som MIFF skrev tidligere i dag, blev Tel Aviv i aftes igen ramt af terrorangreb, da en palæstinensisk terrorist som opholdt sig ulovligt i landet og tidligere har siddet fængslet i Israel, skød mod folk uden for en café. Tre personer blev såret – en af dem kritisk. Terroristen hvis far er højtstående Hamas-aktivist, blev skudt inden han nåede at skyde endnu flere.

Traditionen tro, kan danske medier ikke finde ud af at rapportere korrekt om det der sker i Israel. MIFF har utallige gange påpeget hvor galt det kan gå – eksempelvis når der ikke er styr på basale fakta om den jødiske stat.

Flere danske medier nævner ikke gårdsdagens terrorangreb i Tel Aviv – det er desværre ikke noget nyt. Danske medier ignorerer nemlig ofte terrorangreb mod israelere, og når de endelig nævner hvad der sker, bruger de ofte internationale nyhedsbureauer som kilde (copy/paste journalistik).

B.T. bragte allerede nyheden om terrorangrebet i Tel Aviv i aftes og brugte tilmed den israelske avis Times of Israel som kilde. Alligevel går det helt galt for B.T.!

Se her hvor galt det gik:

Ordet terror nævnes flere gange i artiklen i Times of Israel, alligevel undlader B.T at nævne det i deres danske oversættelse. I stedet skriver B.T at: Tre mennesker er torsdag aften blevet skudt og såret efter, hvad det israelske politi kalder for et terrorangreb i hovedstaden Tel Aviv.

B.T. har tydeligvis ikke styr hvor Israels hovedstad ligger! Tel Aviv er Israels metropol, men Jerusalem har altid og vil altid altid være Israels hovedstad.

I Times of Israel, identificeres den palæstinensisk terrorist som: 23-year-old Mutaz Salah al-Khawaja, a Palestinian from the West Bank town of Ni’lin, who had been twice jailed in Israel. (oversættelse: 23-årige Mutaz Salah al-Khawaja, en palæstinenser fra byen Ni’lin i Judæa og Samaria (Vestbredden), som har siddet fængslet to gange i Israel).

Videre skriver Times of Israel: He was shot dead by four armed people, including two police officers who were at the scene, one of whom was off duty, law enforcement officials said. The other two included a civilian and a reserve IDF officer. (oversættelse: Han blev skudt og dræbt af fire personer som bar våben, inkl. to politibetjente, der var på stedet, hvoraf den ene havde fri, fortæller retshåndhævende embedsmænd. De to andre var en civil og en tidligere IDF-officer).

Og: The Hamas terror group said al-Khawaja was a member of its armed wing. He did not have an entry permit to Israel when he carried out the attack. (oversættelse: Terrorgruppen Hamas udtaler, at al-Khawaja var medlem af dens væbnede fløj. Han havde ikke indrejsetilladelse til Israel, da han udførte angrebet).

I B.T. oversættes det til: Gerningsmanden, hvis identitet stadig er ukendt, blev skudt og dræbt af to politimænd på stedet.

Et øjenvidne fortæller i Times of Israel: An eyewitness to the attack told Ynet: “I saw a terrorist and I hid. I saw policemen running toward the corner of the building. A shootout started between them. He came [out from behind the building] and they neutralized him,” the eyewitness said. (oversættelse: Et øjenvidne som så angrebet fortalte Ynet: “Jeg så en terrorist, og jeg gemte mig. Jeg så politifolk løbe mod hjørnet af bygningen. En skudveksling startede mellem dem. Han kom [ud bag bygningen], og de neutraliserede ham,”).

B.T. oversatte det til: Øjenvidne fortæller, at de så gerningsmanden, hvorefter de gemte sig.

B.T. har tydeligvis hverken styr på basal fakta om Israel eller korrekt oversættelse fra engelsk.

Det er en stor ommer, B.T.!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem