Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se MIFFs gennemgang af dansk copy-paste journalistik

Hamas truer igen Israel med raketangreb. Her ses raket som eksploderede i byen Ramla 14. maj 2021. Hamas har i snit angrebet Israel med 2000 raketter årligt i 20 år. De mange raketangreb har voldsomme konsekvenser for israelernes fysiske og psykiske helbred. (Foto: Twitter)
MIFF har gennemgået 6 danske avisers rapportering af de seneste tre dages raketangreb mod Israel fra terrorister i Gaza.

De seneste tre dage er Syd-Israel igen, igen blev angrebet af raketter fra terrorister i Gaza:

Hamas som er en iransk-støttet terrorgruppe har siden 2007 kontrolleret Gaza. Hamas har igennem 20 år angrebet Israels civilbefolkning med tusindvis af raketter, begået terrorangreb som har kostet flere israelere livet, gravet terrortunneller i Gaza som løber ind i Israel, angrebet Syd-Israel med sprængstofballoner som forårsager store skader på israelsk landbrug, natur og dyreliv og nedbrænder eksempelvis børnehaver. Derudover har Hamas opbygget en terrorhær. Hamas har som et erklæret mål at udslette Israel. Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

I Hamas-pagten (Hamas-charteret – læs mere HER), vedtaget 18. august 1988 står blandt andet «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» erklærer Hamas. Deres mål er at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting».

En Hamas-terrorist er motiveret af Hamas-charteret. «Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil følgelig have brug for al den loyale støtte vi kan få, og senere må den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum,» skriver Hamas.

Hamas er en islamistisk organisation i henhold til alle definitioner. «Det endelige mål er Islam, Profeten er vores eksempel og Koranen er grundloven,» skriver Hamas i deres charter. De klassiske antisemitiske konspirationsløgne i charteret viser også at gruppen har hentet inspiration fra nazister eller andre antisemitter i Europa.

I 2001, efter 11. september-angrebene i USA, satte Den europæiske unions råd (Council of the European Union) den militære del af Hamas på sin første liste over terrororganisationer. I 2003 blev også den såkaldte «politiske» del af Hamas tilføjet listen. Senest i 2017 bekræftede EUs øverste domstol at Hamas er en terrororganisation – læs mere HER.

Hamas er ikke den eneste terrorgruppe i Gaza – den næststørste terrorgruppe i enklaven er den iransk-støttet terrorgruppe Islamisk Jihad/Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) – læs mere om PIJ på siden om Hamas HER.

Hamas og de andre terrorgrupper i Gaza har ikke brug for en undskyldning for at angribe Israel – de er sat i verden for at terrorisere og myrde flest mulige israelere. Hver eneste raket og hvert eneste terrorangreb mod Israels civilbefolkning er en krigsforbrydelse mod menneskeheden i henhold til international lov – Israel har således både ret og pligt til at beskytte sin befolkning mod enhver terrorhandling.

Læs også: Professor i filosofi: At nægte Israel retten til selvforsvar er «perverst jødehad». Professor Jens Saugstad fra Oslo Universitet advarer mod konsekvenserne «hvis dæmonisering af Israel får yderligere fodfæste i opinionen».

MIFF får hverken medietilskud og har ikke en stab af journalister/eksperter ansat – alligevel formår MIFF at levere valid, afbalanceret og dokumenteret information og nyheder fra Israel. Danskerne burde kunne forvente samme dækning af Israel i danske medier, ikke?

Døm selv nedenfor – hvilken karakter ville du give danske medier for deres dækning af Israel? Skriv din kommentar i kommentarfeltet længere nede.


Her er 6 overskrifter i 6 forskellige danske aviser:

Kilde: Ritzau
Billede: Identisk
Overskrift: Enslydende
Underoverskrift: Enslydende

Rollerne i de danske aviser er byttet om – til trods for at flere tusind israelere tre dage i træk måtte løbe i beskyttelsesrum grundet raketangreb fra terrorister i Gaza, vælger danske medier helt bevidst at bytte om på hvem angriber og hvem angribes. Og vupti, med et klik på tastaturet er Israel nu aggressoren som angriber mål i Gaza:

Sådan skriver eksempelvis Fyens Stiftstidende inde i Ritzau-melding:

Israelske kampfly har natten til søndag beskudt flere mål i Gazastriben.

Det oplyser det israelske militær ifølge nyhedsbureauet dpa.

Hæren melder, at angrebet var et modsvar på et raketangreb fra Gazastriben dagen forinden.

Israel angreb IKKE Gaza – Israels forsvar bombede Hamas-mål efter Hamas angreb Israels civilbefolkning med raketter, ligesom ethvert andet land ville gøre når deres befolkning anses for at være legitime terrormål for terrorister!

Hvor mange raketangreb ville du acceptere mod danske byer uden Danmark forsvarede dig mod angrebene?

Berlingske Tidende: https://www.berlingske.dk/internationalt/israel-beskyder-omraader-i-gaza-under-oegede-spaendinger

Politiken: https://politiken.dk/udland/art8372299/Israel-beskyder-omr%C3%A5der-i-Gaza-under-%C3%B8gede-sp%C3%A6ndinger

Information: https://www.information.dk/telegram/2021/09/israel-beskyder-omraader-gaza-oegede-spaendinger

Kristeligt Dagblad: https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/israel-beskyder-omraader-i-gaza-under-oegede-spaendinger

Jyllands-Posten: https://jyllands-posten.dk/international/mideast/ECE13273363/israel-har-beskudt-omraader-i-gaza-under-oegede-spaendinger/

Fyens Stiftstidende: https://fyens.dk/artikel/israel-beskyder-omr%C3%A5der-i-gaza-under-%C3%B8gede-sp%C3%A6ndinger

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem