Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Irans nye langdistanceraket kan nå Israel

Her ses Irans testaffyring af sin nye langdistanceraket som kan nå Israel.
Iran har opkaldt sit nye våben efter historisk slag, hvor jøderne blev besejret.

Iran har afsløret fjerde generation af sit ballistiske Khorramshahr-missil, som har fået navnet Khaibar. Missilet har en rækkevidde på 2.000 kilometer og kan bære et sprænghoved på 1.500 kilo, ifølge Irans nyhedsbureau IRNA.

Se missilet i aktion her:

Det betyder, at missilet har en rækkevidde, der gør, at det kan nå Israel. USA kalder afsløringen af ​​det nye missil for en «alvorlig trussel».

– Irans udvikling og spredning af ballistiske missiler udgør en alvorlig trussel mod regional og international sikkerhed, siger Matthew Miller, talsmand for USA’s Udenrigsministerium.

Missilets navn refererer til den antikke by Khaibar, beliggende i nuværende Saudi-Arabien. Byen er blevet berømt for det fgørende slag i år 628, hvor profeten Muhammeds hær besejrede og dræbte mange af de jødiske indbyggere.

Også i dag bruges frasen «Khaibar, Khaibar ya yahud» som betyder “husk Khaibar, jøder”. Frasen bruges som kampråb til opfordring på massedrab af jøder. Du kan også høre frasen blive råbt under pro-palæstinensiske demonstrationer i verden.

Iran skjuler ikke navnet på deres nye missil – Iran har som deres terrorhåndlangere, et erklæret mål om at udslette Israel. Samme mål har fx den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, der kontrollerer Gaza og den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah som har enorm magt i Libanon.

Israel frygter, at Iran vil udvikle atomvåben og placere atomsprænghoveder på missiler som kan nå Israel. Herzi Halevi som leder Israels forsvarshær (IDF), advarer om at punktet, hvor Israel vil være tvunget til at reagere på truslen fra Iran nærmer sig.

Nye satellitbilleder viser også at Iran er ved at bygge underjordisk atomanlæg som kan være umuligt for USA eller Israel at bombe.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem