Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Jordansk politiker anholdt af Israel for våbensmugling

Her ses udsigten mod Allenby-broen som forbinder Jordan med Judæa og Samaria (Vestbredden). Israelske myndigheder kontrollerer grænseovergangen. (Foto: Flash90)
Imad al-Adwan, der tidligere har udtrykt støtte til terrorgrupper som truer Israel, er blevet anholdt af Israel med flere rifler og ca. 200 pistoler i sin bil. Nu nægter Jordans udenrigsminister at tage imod opkald fra sin israelske kollega.

I går meddelte Jordans Udenrigsministerium at Israel har anholdt en jordansk politiker for forsøg på at smugle guld og mere end 200 våben fra Jordan til Judæa og Samaria (Vestbredden).

Ifølge jordanske medier blev politikeren Imad al-Adwan anholdt ved grænseovergangen Allenby, mens han var på vej over grænsen i bil. Israels Udenrigsministerium har ikke ønsket at kommentere sagen.

Al-Adwan har tidligere udtrykt støtte til palæstinensiske terrorgrupper – se klip nedenfor:

Times of Israel nævner et klip hvor flere AR-15 kamprifler og omkring 200 håndvåben er blevet beslaglagt. Israelske myndigheder vil ikke kommentere på, om våbnene kommer fra Adwans bil. Politiet har nedlagt forbud mod at israelske medier at gengiver flere detaljer i sagen.

Se klip af de konfiskerede våben:

De seneste år er der sket en kraftig stigning i mængden af illegale våben som florerer i Judæa og Samaria. Eksempelvis flyder det med illegale våben i de PA-kontrollerede byer Nablus og Jenin. Jenin og Nablus er også blandt de byer, de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen over og terrorgrupper har taget over, hvilket truer Israels sikkerhed. Mange af de illegale våben smugles ind i Israel fra Jordan. Den store mængde våben har resulteret i at meget vold og terror udgår fra Judæa og Samaria. Terroren har kostet mange liv i Israel – 2022 blev det blodigste terror-år mod Israel siden 2008 med mindst 32 dræbte børn, kvinder og mænd. Endnu flere er blevet såret og har fået ar på krop og sjæl.

Den omstændighed, at en jordansk politiker er blevet taget i at forsøge at smugle våben ind i Judæa og Samaria, vil øge den i forvejen anspændte situation mellem Israel og Jordan. Ifølge Israels stats TV-kanal Kan, nægter Jordans udenrigsminister Ayman Safadi at tage imod opkald fra sin israelske kollega Ei Cohen efter anholdelsen af ​​al-Adwan.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem