Her ses de våben som det israelske forsvar nåede at stoppe på vej ind i landet fra Jordan. (Foto: Det israelske politi)

Her ses de våben som blev forsøgt smuglet ind i Israel fra Jordan

50 våben konfiskreret af det israelske forsvar.

Israelske sikkerhedsstyrker har i nat stoppet forsøg på at smugle våben ind i landet langs den israelsk-jordanske grænse. Omkring 50 våben blev konfiskeret, skriver Times of Israel.

Israelske soldater fulgte med via overvågningskameraer ved grænsen og opdagede to poser skjult i terrænget ved grænsen. Poserne var fyldt med våben.

Det israelske politi mener at våbene skulle sælges både til det kriminelle miljø og til terror. Våbene vurderes at have en samlet værdi på omkring Våpnene skal ha hatt en verdi på rundt 3,83 millioner kroner på det ulovlige marked.

I skrivende stund er der ikke foretaget anholdelser i sagen endnu.

I modsætning til Israels grænser med Egypten, Libanon og Syrien, er grænsen med Jordan langt mere åben, har lavere hegn og bevogtes ikke i samme grad. Netop derfor bruges grænsen også i højere grad som smuglerrute.

Det israelske forsvar har de seneste måneder optrappet indsatsen for at stoppe smugling langs den jordanske grænse, men arbejdet er krævende og har indtil videre ikke været en succes

En stor andel af de våben som smugles ind via den jordanske grænse ender i de arabiske samfund i Judæa og Samaria (Vestbredden) og inde i Israel. De seneste år har en voldsom volds- og drabsbølge hærget det arabiske samfund i Israel. I 2021 skete der mindst 126 drab i de arabiske samfund i Israel – det højeste antal nognesinde – læs mere HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp