Her ses politiet ved et af de mange drab der har været i det arabiske samfund. Her blev en israelsk-arabisk mand dræbt i byen Rameh,15. august 2021. (Foto: Flash90)

2021 slutter med trist rekord på 126 mord i det arabiske samfund i Israel

Israelsk-arabisk mand myrdet i dag i den arabiske by Umm al-Fahm i Israel er fjerde offer i landets arabiske samfund i denne uge.

I det arabiske samfund i Israel slutter 2021 med trist rekord på 126 israelske-arabere myrdet i år, skriver Times of Israel.

Primo oktober kunne MIFF berette om at rekord 100 israelske-arabere var blevet myrdet i 2021 – læs HER. Dvs. at yderligere 26 israelske-arabere er blevet myrdet siden da.

Offer nummer 126 på årets sidste dag, er en mand fra den arabiske by Umm al-Fahm. Læs mere om eskalerende vold i det israelske-arabiske samfund HER.

Den israelsk-arabiske mand på omkring 50 år blev fundet skudt i en bil på parkeringspladsen ved en sundhedsklinik. Ambulancefolk skyndte sig til stedet, men mandens liv stod desværre ikke til at redde.

Israelsk politi har indledt en efterforskning af drabet og gennemført eftersøgninger i området.

Abraham Initiatives, som overvåger og kampagner mod vold i det arabiske samfund, udtaler at drabet bringer antallet af arabere myrdet i Israel i 2021 som følge af vold og kriminalitet op på 126, hvoraf 62 var under 30 år, og 16 af dem var kvinder.

Dagens er det fjerde i løbet af denne uge.

Det arabiske samfund i Israel har de seneste år oplevet stigende vold, især grundet organiseret kriminalitet.

Israelske-arabiske ledere kritiserer israelsk politi for ikke at slå hårdt nok ned på magtfulde kriminelle organisationer og ikke sætte hårdt nok ind på vold som eksempelvis skyldes familiefejder, mafia-krige og vold mod kvinder.

Ifølge israelsk politi er en af deres udfordringer, at de kriminelle ofte beskyttes af lokalsamfundet, som ikke ønsker at samarbejde med israelske myndigheder.

premierminister Naftali Bennett og minister for offentlig sikkerhed, Omer Barlev, har lovet at slå hårdt ned på volden i det arabiske samfund. Læs om Israels forsøg på at slå ned på den eskalerende vold i det arabiske samfund HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp