Ny trist rekord med 100 drab i det arabiske samfund i Israel

Politiet kæmper for at stoppe drabsbølgen - 2021 er allerede nu det blodigste år i mands minde.
Her ses politiet ved et af de mange drab der har været i det arabiske samfund. Her blev en israelsk-arabisk mand dræbt i byen Rameh,15. august 2021. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I dag blev endnu en israelsk-arabisk mand fundet dræbt i det arabiske samfund i Israel. Ifølge politiet sad manden i sin bil da ukendte gerningsmænd skød ham, skriver Times of Israel.

Drabet blev fanget på overvåningskamera:

– En mand i 40’erne blev kritisk såret af skud og erklæret død af ambulancefolk, udtaler israelsk politi.

Borgmesteren af byen Bi’na i Nord-Israel oplyser at ofret er 44-årige Salim Abd al-Karim Hasarma. Hans bror, Ibrahim Hasarma, blev skudt og dræbt december 2019. Ifølge borgmesteren har familien været i længerevarende konflikt med anden familie i byen.

Desværre har 2021 allerede nu slået en trist rekord med 100 drab i det arabiske samfund i Israel.

– Et hundrede drab i det arabiske samfund siden begyndelsen af året. Tusindvis af sårede, titusindvis er traumatiseret og en frygten sidder i os alle sammen, Tweetede Meretz-politiker og minister Issawi Frej.

Siden 2015 er drabsbølgen i det arabiske samfund steget stødt. I 2015 blev 64 israelske arabere dræbt – til sammenligning blev 38 israelske-jøder dræbt samme år. I 2020 blev 42 israelske-jøder dræbt – samme år blev 96 israelske-arabere dræbt – det til trods for at israelske-arabere kun udgør 20% af befolkningen i Israel. Ofte sker drabene grundet stridigheder mellem familier, mafiakrige, æresdrab/vold mod kvinder.

Voldsbølgen forsterkes også av at det er store mengder ulovlige våpen på avveie i det arabiske samfunnet. Det finnes rundt 400.000 ulovlige våpen i sirkulasjon i Israel, de aller fleste av dem er på arabiske hender.

Israelske myndigheder lover at slå hårdt ned mod volds- og drabsbølgen. Til den opgave vil de blandt andet rekruttere over 1000 nye politifolk. Derudover vil den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet også tage del i kampen mod drabsbølgen.

Derudover har den israelske regering fremmet kontroversielt forslag om at kunne gennemføre ransagelser i private hjem uden dommerkendelse ved mistanke om personfarlig kriminalitet således at bevismateriale ikke kan nå at blive ødelagt inden politiet får en dommerkendelse. Israelsk politi oplever ofte at møde op med en dommerkendelse som tillader ransagelse, blot for at konstatere at billede materiale fra eksempelvis overvågningskamera eller andet bevismateriale er fjernet.

– Det her er en krig, derfor må vi give politiet og sikkerhedstjenesterne de nødvendige værkstøjer til at bekæmpe den eskalerende vold, udtaler justitsminister Gideon Sa’ar.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHvornår kommer Danmarks handleplan mod antisemitisme?
Næste artikel89% af de palæstinensiske film på Netflix er lavet af BDS-tilhængere
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise