Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sender Kirkernes Verdensråd – via EAPPI – spioner ind i Israel på turistvisa?

EAPPI aktivister i Hebron (foto: YouTube skærmbillede)
EAPPI aktivister i Hebron (foto: YouTube skærmbillede)
I al fald bryder EAPPI israelsk lov, først og fremmest ved, at deltagerne kommer på turistvisa for derefter at samle information om IDF operationer og træning i Jerusalem og Hebron.

For ca. en måned siden skrev vi om NGO Monitors analyse af Økumeniske ledsager program i Palæstina og Israel – EAPPI (The Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel), som køres af Kirkernes Verdensråd (World Council of Churches – WCC). Konklusion: EAPPI gør måske lidt gavn blandt palæstinenserne, men for det meste laver de provokationer og udbreder anti-Israel propaganda af værste skuffe. Og deltagerne i EAPPI lærer at køre hetz mod Israel, som de udfører når de vender hjem efter et 3-måneders ophold.

Nu er yderligere belastende informationer kommet frem, bl.a. i en artikel i og en 7,5 minutters video på The Jerusalem Post. Dokumentationen er blevet indsamlet i løbet af de sidste fire år af tre israelske grupper, som koordineres af Amit Barak, en israelsk aktivist fra Nokdim (i Gush Etzion).

EAPPI-deltagere patruljerer sammen med medlemmer af israelske grupper, som påstår at arbejde for menneskerettigheder, mens de mest fokuserer på at bekæmpe Israel. De vader ind i boligkvarterer iklædt de officielt udseende brune vester, som bærer det EAPPI due-formede logo. NGO Monitor har arbejdet tæt sammen med Amit Barak og andre israelere, som bor i disse kvarterer, – og som siden 2016 har oplevet at blive chikaneret og provokeret af EAPPI deltagerne – ikke mindst på Shabbat.

EAPPI bryder israelske love, først og fremmest ved, at deltagerne kommer på turistvisa for derefter at samle information om IDF operationer og træning i Jerusalem og Hebron. Som nævnt i vores januar-artikel er EAPPI ikke selv registret som NGO i Israel, men agerer gennem “Jerusalem InterChurch Center“, et samarbejde mellem fire kristne trosretninger.

Indsamlingsprocessen og nogle resultater vises på video’en.

Det er uvist, hvad man gør med informationerne, men man kan frygte det værste. EAPPI har bl.a. haft samarbejde med Hassan Breijieh, talsmand for PFLP (Popular Front for the Liberation of Palestine – Folkefronten til Palæstinas befrielse – som bl.a. EU formelt betragter som en terrorist organisation). EAPPI har et samarbejde med ekstremt anti-Israel organisationer og aktiviteter – inklusiv BDS-promoverende organisationer, selvom Kirkernes Verdensråd ikke formelt går ind for BDS. Og de dyrker forhold med palæstinere, som er blevet dømt for mord – f.eks. blev EAPPI deltagere sendt på besøg hos en terrorist, som i 2017 dræbte Yosef Salomon samt datteren Chaya og sønnen Elad, og alvorligt sårede konen Tova, i Halamish (også kendt som Neve Tzuf).

Sammen med israelske myndigheder, har NGO Monitor, CAMERA (Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America), og koalitionen, som koordineres af Amit Barak, lagt pres på EAPPI. En del af presset er også fremkommet ved, at Israel har nægtet at forny mandatet for TIPH – “Temporary International Presence i Hebron”. MIFF i Norge har dækket afgørelsen, inklusiv et interview med Bent Solum, om hvorfor afgørelsen var fornuftig. Den 29. januar annoncerede WCC, at EAPPI-deltagerne trækkes fra Hebron, da man mener at TIPHs tilbagetrækken har forringet deltagernes sikkerhed.

WCC vil ikke kommentere anklagerne mod EAPPI.


Kirkernes Verdenråd er også involveret med Kairos Palestine, som vi har skrevet om i december 2018.

Yderligere baggrund om EAPPI og afsløringerne: “Israel cracks down on BDS: Activists to be deported, refused entry into the country” fra august 2016, baseret på artikler i Tazpit Press Service (TPS).

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem