Hundredvis såret under Jerusalemsdag

Stenkastere gik til angreb på israelsk politi og på israelske civile.
Hundredvis af palæstinensiske stenkastere har barrikaderet sig i og omkring Al-Aqsa-moskeen, hvor de kaster sten mod politiet. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Mandag eftermiddag er 300 palæstinensere og over 20 israelske politifolk såret i voldsomme optøjer i Jerusalem. Flere hundrede demonstranter har barrikaderet sig i og omkring Al-Aqsa-moskeen på Tempelpladsen, hvor de kaster sten og skyder fyrværkeri mod israelsk politi, skriver Times of Israel.

Også civile i og omkring området er blevet såret i optøjerne. Blandt andet ble en syv måneders israelsk baby såret da bilen hun sad i blev angrebet af stenkastere. Flere bilister i Jerusalem oplevede at blive angrebet.

Samtidig med de store optøjer på Tempelpladsen og andre steder i Jerusalem fejrer tusindvis af israelere Jerusalemsdagen i byen. Det er en israelsk helligdag som fejrer genforeningen af Jerusalem i 1967. Der er frygt for endnu mere uro og vold når tusindvis af israelere marcherer gennem byen for at fejre dagen.

Generalmajor Ghassan Alian (som selv er druser) og har ansvaret for militærets kontakt med palæstinenserne, har forsøgt at dæmpe spændingerne i byen ved at love palæstinenserne at Israel vil sørge for at alle har frihed at udøve deres religion i Jerusalem. Samtidig kritiserer han dem som bruger Al-Aqsa og andre steder til optøjer og vold.

– Nogle af de involverede tror oprigtigt på at de beskytter hellige steder, men fakta er at de skænder dem, siger Alian, som mener at de palæstinensiske myndigheder (PA), terrorgruppen Hamas og andre aktører bidrager til at hælde benzin på bålet.

– De involverede bliver opildnet og brugt kynisk af dem som ønsker at eskalere situationen og sætte området i brand, ved at bruge voldeligt og opildnende sprog på sociale medier og i medierne generelt, siger den israelske generalmajor.

Også i løbet af weekenden har der været meget uroligt i Israel. Udover optøjer og stenkast har der været raketangreb, terrorangreb og brandterror (sprængstofballoner). Læs HER.

Opdatering: Mindst 40 raketter affyret i dag mod flere israelske byer – blandt andet Jerusalem – læs HER. Sagen opdateres – følg MIFF og hold dig opdateret.

Læs hvordan de palæstinensiske myndigheder (PA) misbruger dansk bistand til terror – klik HER.

Læs: Skal Danmark standse bistand til de palæstinensiske myndigheder? Se debatten fra Folketinget. Se debatten fra Folketingssalen den 5. maj 2021. Klik HER.

Læs: MIFFs information fremhævet i Folketinget – klik HER.

Billeder på sociale medier vise hvordan palæstinensere natten til mandag havde samlet store mængder sten sammen i og omkring Al-Aqsa-moskeen:Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelRaketangreb mod Jerusalem og andre byer
Næste artikelRaket ramte boligblok i Ashkelon
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise