Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hundredvis såret under Jerusalemsdag

Hundredvis af palæstinensiske stenkastere har barrikaderet sig i og omkring Al-Aqsa-moskeen, hvor de kaster sten mod politiet. (Foto: Twitter)
Stenkastere gik til angreb på israelsk politi og på israelske civile.

Mandag eftermiddag er 300 palæstinensere og over 20 israelske politifolk såret i voldsomme optøjer i Jerusalem. Flere hundrede demonstranter har barrikaderet sig i og omkring Al-Aqsa-moskeen på Tempelpladsen, hvor de kaster sten og skyder fyrværkeri mod israelsk politi, skriver Times of Israel.

Også civile i og omkring området er blevet såret i optøjerne. Blandt andet ble en syv måneders israelsk baby såret da bilen hun sad i blev angrebet af stenkastere. Flere bilister i Jerusalem oplevede at blive angrebet.

Samtidig med de store optøjer på Tempelpladsen og andre steder i Jerusalem fejrer tusindvis af israelere Jerusalemsdagen i byen. Det er en israelsk helligdag som fejrer genforeningen af Jerusalem i 1967. Der er frygt for endnu mere uro og vold når tusindvis af israelere marcherer gennem byen for at fejre dagen.

Generalmajor Ghassan Alian (som selv er druser) og har ansvaret for militærets kontakt med palæstinenserne, har forsøgt at dæmpe spændingerne i byen ved at love palæstinenserne at Israel vil sørge for at alle har frihed at udøve deres religion i Jerusalem. Samtidig kritiserer han dem som bruger Al-Aqsa og andre steder til optøjer og vold.

– Nogle af de involverede tror oprigtigt på at de beskytter hellige steder, men fakta er at de skænder dem, siger Alian, som mener at de palæstinensiske myndigheder (PA), terrorgruppen Hamas og andre aktører bidrager til at hælde benzin på bålet.

– De involverede bliver opildnet og brugt kynisk af dem som ønsker at eskalere situationen og sætte området i brand, ved at bruge voldeligt og opildnende sprog på sociale medier og i medierne generelt, siger den israelske generalmajor.

Også i løbet af weekenden har der været meget uroligt i Israel. Udover optøjer og stenkast har der været raketangreb, terrorangreb og brandterror (sprængstofballoner). Læs HER.

Opdatering: Mindst 40 raketter affyret i dag mod flere israelske byer – blandt andet Jerusalem – læs HER. Sagen opdateres – følg MIFF og hold dig opdateret.

Læs hvordan de palæstinensiske myndigheder (PA) misbruger dansk bistand til terror – klik HER.

Læs: Skal Danmark standse bistand til de palæstinensiske myndigheder? Se debatten fra Folketinget. Se debatten fra Folketingssalen den 5. maj 2021. Klik HER.

Læs: MIFFs information fremhævet i Folketinget – klik HER.

Billeder på sociale medier vise hvordan palæstinensere natten til mandag havde samlet store mængder sten sammen i og omkring Al-Aqsa-moskeen:



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem