Sådan ser mandatfordelingen ud i Knesset

Her er valgresultatet efter 97,4 procent af stemmerne er talt op.

Fra Knesset i maj 2015. (Illustrationsfoto: Knesset)

Likud: 35 (Netanyahus parti, højreorienteret)

Blue and White: 35 (Gantz parti, centrum/venstre)

Shas: 8 (religiøst)

United Torah Judaism: 8 (religiøst)

Labor: 6 (venstre)

Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

Hadash-Ta’al: 6 (arabisk)

Union of Right-Wing Parties: 5 (højreorienteret)

Yisrael Beytenu: 5 (højreorienteret)

Kulanu: 4 (centrum/højre, i afgående koalition)

Meretz: 4 (venstre)

Ra’am Balad: 4 (arabisk)

New Right: 0

Zehut: 0

Gesher: 0

Sammen med højreorienterede og religiøse partier kan Likud lave en koalition med 65 af 120 mandater i nationalforsamlingen.

Tidligere artikelHvad sker der efter Knesset-valget?
Næste artikel– Netanyahu har politiske antenner som fortæller ham hvad der skal til for at vinde
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.