Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Noor Dahri: – Derfor blev jeg muslimsk zionist

Her ses Noor Dahri ved Grædemuren i Jerusalem. Muslimer kan færdes frit i Jerusalem - det kan jøder IKKE. (Foto: Privat)
Noor Dahri fortæller hvorfor han blev muslimsk zionist.

I går skrev MIFF om muslimske Noor Dahri, der netop nu besøger Israel og hvorfor han skammer sig over muslimsk apartheid mod jøder i Jerusalem.

Dahri har netop udgivet en ny bog om Israels forsvarshær (IDF). Derudover er Dahri antiterrorforsker og tidligere betjent ved Londons politi. Han har studeret ved Herzliyas Internationale Institut for Terrorbekæmpelse (IKT) og har holdt foredrag for israelske sikkerhedseksperter.

Dahri er desuden grundlægger og administrerende direktør af Islamic Theology of Counter Terrorism (ITCT).

Dahri er i øjeblikket i Israel for at indsamle forskningsmateriale til sin næste bog om israelske sikkerhedstrusler.

Under sin rejse vil han også rejse langs Israels ofte spændte grænser til Gaza, Syrien og Libanon. Detaljerne om hans rejse, inkl hans besøg på Tempelbjerget, Al-Aqsa-moskeen og Grædemuren, har skabt bølger på sociale medier.

Dahri skiller sig ud fra andre sikkerhedsanalytikere, fordi han både er troende muslim og muslimsk zionist.

Dahri blev født i Pakistan og kom til London som en 30-årig sekulær muslim. I London sluttede han sig til en marxistisk organisation, før han mødte sin pakistanskfødte kone. I dag er Darhi praktiserende salafistisk muslim som overholder alle muslimske regler.

Dahri tror på en “mere moderat” version af islam, der ikke er uforenelig med stærke bånd til jøder og staten Israel. Dahri er blevet udnævnt til “æresmedlem” af Zionistforbundet for sin store støtte til Israel.

Her er et uddrag af Jewish News Syndicates Q&A til Noor Dahri:

Hvorfor valgte du at rejse til Israel og især Jerusalem?
– Jeg ønskede at se menneskerne, den multikulturelle og multireligiøse by. Jeg anser Jerusalem og hele Israel for at være et helligt og velsignet land for alle religioner. Ikke kun for islam, men Israel er ikke muslimsk land. Vi muslimer er besættere af landet. Landet er helligt for os, men det tilhører ikke os. Hverken Muhammed eller koranen nævner landet som værende vores.

Hvad følte du da du besøgte Al-Aqsa-moskeen og Tempelbjerget?
– For at være helt ærlig så var jeg lidt bange, da jeg var i Al-Aqsa. Fordi jeg fik trusler. Alligevel besøgte jeg Al-Aqsa, og folk kiggede på mig. Nogle af dem spurgte, hvor jeg skulle hen og fulgte efter mig. Jeg tænkte, hvem er de? Hvorfor kigger de på mig? Hvorfor følger de efter mig? Jeg vidste ikke hvad de ville mig. Så jeg gik hurtigt tættere på de israelske sikkerhedsstyrker ved Al-Aqsa og forblev tæt på dem.

Hvorfor rejste du uden venner eller sikkerhed?
– Før jeg tog afsted, modtog jeg opkald fra et par af mine venner, som fortalte at de havde set nogle af mine opslag på sociale medier. De tilbød at få betjente til at eskortere mig af bekyrming for min sikkerhed. Jeg sagde nej tak fordi jeg ville besøge de hellige steder med ydmyghed uden sikkerhedsfolk, men jeg er naturligvis forsigtig.

Dit besøg ved Grædemuren og Tempelbjerget har vakt høje bølger på sociale medier. Hvorfor?
– Jeg vidste det ikke før jeg tjekkede min telefon, og så flere hundrede telefonopkald og beskeder. Jeg var i Tel Aviv med mine venner, da jeg opdagede hvad mit opslag med et billede fra Jerusalem og en kort beskrivelse af, at jeg som muslim må bede ved Kotel (Grædemuren) uden det kommenteres, uden jeg bliver stoppet, mens jøder ikke må bede på Tempelbjerget som er deres mest hellige sted

Har du altid støttet Israel?
– Nej, da jeg først sluttede mig til politiet i London, var jeg meget anti-israelsk og meget anti-zionistisk. Jeg nærrede ikke had, men havde forbehold mod zionister og zionisme. Og selvfølgelig Israel, for uden zionisme er der ikke noget Israel. Og uden Israel er der ikke zionisme. Alt det ændrede sig under Operation Protective Edge i 2014.

Jeg arbejdede som transportpolitibetjent i Londons undergrundsbane. Min kvindelige kollega, Eli Baron var jøde. Under Operation Protective Edge spurgte hun om min holdning til Israel og jøder. Jeg svarede, at jeg ikke havde et problem med jøder, men derimod med Israel fordi de dræber folk i Gaza. Eli udfordrede- og opfordrede mig til at sætte mig ind i emnet baseret på fakta. Da jeg er forsker, tog jeg opfordringen til mig og gik i gang med at forske emnet tilbunds. Efter jeg virkelig havde sat mig ind i emnet, indså jeg at jeg havde taget fejl i alle de år!

Herefter begyndte jeg at bekymre mig om reaktionen, hvis jeg ville give Israel ret. Jeg vidste at det ville få øjeblikkelige konsekvenser for mig Og hvad med min familie? Jeg ville stå alene.

På daværende tidspunkt var Jeg den eneste muslim eller eneste pakistaner, der åbent støttede Israel. Jeg var religiøs muslim der skrev om Koranen og havde en stor kreds af religiøse mennesker som læste det jeg skrev. De forventede ikke, at jeg ville støtte Israels Operation Protective Edge.

Jeg kæmpede med mig selv igennem flere dage, og den nye viden jeg havde tilegnet mig. Herefter skrev jeg på Facebook, at jeg som religiøs muslim støtter Israels ret til at eksistere og forsvarede IDF. Jeg skrev at Israel har ret til at forsvare sig mod terror og enhver muslim. Vi skal støtte Israel, israelerne og det jødiske folk. Opslaget ændrede mit liv.

På daværende tidspunkt var jeg eneste pakistansk muslim, der åbent støttede Israel.

– Du løb en stor risiko.
Jeg har altid elsket at løbe en risiko. Uden risici kommer du ikke videre i livet. Hvis du har sandheden med dig, så tag en risiko.

– Hvordan ændrede det dit liv?
Alle udover min kone forlod mig. Min familie slog hånden af mig. Min kone var min eneste støtte. Hun sagde at jeg var på rette vej og at jeg ikke skulle være bange. Jeg har modtaget mange trusler som Israel-ven, men det skræmmer mig ikke.

– Du er den første muslim og første pakistaner udnævnt til æresmedlem af den zionistiske føderation. Hvad tror du, muslimer har brug for at vide om Israel og zionisme?
Muslimer skal forstå hvad zionisme er – deres opfattelse af zionisme er helt forkert. Forstår du ikke hvad zionisme er, forstår du heller ikke hvad Israel er. Mit budskab er at vi skal være neutrale og accepterer det jødiske folks ret til at eksistere.

– Hvad er dine anbefalinger til Israel som sikkerhedsekspert?
Israel er nødsaget til at træffe ubehagelige, måske hårde, men dristige skridt for at sikre sine indbyggere og sit land. Israel står over for trusler fra de iransk-støttede terrorgrupper Hamas, Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) og Hizbollah og så er der palæstinenserne.

Den største udfordring er israelske-arabere som har lige rettigheder i Israel. Jøder og isrelske-arabere lever og arbejder sammen, hvilket er fantastisk – det er ægte sameksistens som resten af verden kunne lærer noget af. Men, Israel må træffe nogle hårde beslutninger når det gælder israelske-arabere, der som israelske statsborgere begår terror mod deres jødiske landsmænd. Israel bør slå hårdt ned på dem.

Israel skal ikke være for venlig. Israel skylder hverken FN, Amnesty, Human Rights Watch eller andre NGO’er en forklaring på hvorfor de gør som de gør, for at forsvare deres land og deres indbyggere mod terror og krig.

Israel har klaret det så godt – vis det til verden og vær ikke defensiv eller undskyldende.

Jeg vil skrive en bog om arabiske-israelere, deres liv, deres kultur, deres skikke. Jeg ønsker at give dem en stemme og vise verden, hvem de er. Jeg vil gerne udbrede kendskabet til Israel og dets sammensatte samfund.

– I 2014 stod du alene med din støtte til Israel som praktiserende muslim. Abraham-aftalerne indgået i 2020 har ændret stemningen over for Israel i hele den muslimske verden. Hvad er din holdning til aftalerne?
Jeg er så lykkelig og taknemlig for Abraham-aftalerne. Aftalerne var lige hvad vi havde brug for. Nu er vi flere muslimer som åbent kan vise vores støtte til Israel. Vi kan åbent tage til Emiraterne, Bahrain og Marokko og vise det israelske flag. Israelere kan færdes frit i flere arabiske lande. Vi kan endda rejse til Saudi-Arabien. Folk er rejst til Saudi-Arabien fra Israel og har sendt mig billeder fra Medina.

I dag er jeg ikke alene og mange arabere er blevet zionister – det er ikke til at tro. Vi følger hinanden på sociale medier og nogle gange tænker jeg at de løber endnu hurtigere end mig, det er så fantastisk at se!

– Tror du at Pakistan nogensinde vil normalisere forholdet til Israel?
Pakistan har ingen geografisk grænse med Israel. Vi adopterede det arabisk had med penge og indoktrinerede det pakistanske sind. Vi gjorde hvad araberne sagde.

Det er svært at ændre det nu – især med den ældre generation, jeg kan ikke nå dem. De har hadet Israel hele livet og er gamle i dag.

De yngre pakistanere er faktisk meget forbundet med jøder. Pakistan er meget forbundet med det jødiske. Min ven, Peer Muddasar startede en podcast med israelere og relatererer til Pakistan. Podcasten er meget populær i Pakistan. Forandringen er på vej.

I dag skrives der mange artikler i engelsk- og urdusprogede aviser som støtter normalisering med Israel. Flere parlamentsmedlemmer sagde for nylig at Pakistan bør acceptere Israel, at Pakistan ikke er i krig med Israel og at Israel altid har hjulpet Pakistan.

Fremtiden ser lys ud, slutter Dahri.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem