Her ses Noor Dahri ved Grædemuren i Jerusalem. Muslimer kan færdes frit i Jerusalem - det kan jøder IKKE. (Foto: Privat)

Britisk muslim: – Skammer mig over muslimsk apartheid i Jerusalem

Noor Dahri er britisk muslim med pakistanske rødder. Noor skjuler ikke sin støtte til Israel på sociale medier. Nu er han på sin livsrejse til Jerusalem.

Noor Dahri er britisk muslim med pakistanske rødder. Dahri skjuler ikke sin støtte til Israel og det jødiske folk på sociale medier og er nu på hvad han klader for sit livsrejse i Jerusalem.

Dahri er også medlem af Association of British Muslims og har flere tusind følgere på sociale medier.

I et af sine Facebook-opslag, fortæller Dahri om sine oplevelser som muslim i Jerusalem:

– Jeg har besøgt både Al-Aqsa-moskeen og Grædemuren og bedt begge steder, skriver han på FB.

Den religiøse frihed som Dahri oplever som muslim i Jerusalem, gælder ikke for alle. Som muslim kan han besøge de kristne, jødiske og muslimske hellige steder i byen. Den frihed har jøder IKKE – jøder må nemlig ikke besøge alle hellige steder i Jerusalem.

På tempelbjerget som er det helligste sted for jøder, ligger Al-Aqsa-moskeen og Klippedomen, derfor er jøder nærmest helt afskåret fra at færdes eller bede på området. Kun muslimer kan frit beøge og bede der. Det har fået Dahri til at skrive følgende:

– Jeg skammer mig over, at jeg har fri adgang til at færdes og bede ved alle religiøse steder som er hellige for jøderne – ingen jøder stoppede mig. Jøder må IKKE komme i nærheden af Damaskusporten, skriver Dahri i sit Facebook-opslag som er blevet delt mere end 8.000 gange og har fået mange reaktioner.

Længe før islam kom til, blev jødernes Første- og Andet tempel bygget i Jerusalem på Tempelbjerget. Begge templer stod på stedet i flere hundrede år og blev efterfølgende ødelagt af babylonerne og rommerne. Til trods for at området er under israelsk kontrol, administreres Tempelbjerget af den muslimske waqf jf. en status quo-aftale. Derfor er jøder nærmest helt afskåret fra at besøge Tempelbjerget og det er tilmed strengt forbudt for jøder at bede der.

Dahri kalder forbudet et eksempel på muslimsk apartheid i Jerusalem: – Hvor er religions- og ytringsfriheden? Vi muslimer kan færdes hvor vi vil i Israel, men jøder har ikke engang ret til at besøge visse steder i Jerusalem. Det er et godt eksempel på muslimsk apartheid i Jerusalem.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp