Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Stort potentiale for landbrugssamarbejde mellem Israel og Bahrain

Israels landbrugsminister Alon Schuster fra partiet Kahol Lavan har drøftet de mange samarbejdsmuligheder med en senior delegation fra Bahrain på besøg i Israel. (Foto: Kahol Lavan)

Israels minister for landbrug og udvikling af landdistrikter, Alon Schuster fra partiet Kahol Lavan er tidligere blevet interviewet af MIFF – læs mere HER og har været gæst ved et af MIFFs Zoom-møder – hør mødet HER.

For nylig mødtes Israels landbrugsminister med en senior delegation af journalister fra Bahrain, skriver det israelske magasin Mashov News – artiklen er oversat fra hebraisk.

– Der er et fantastisk potentiale for samarbejde på landbrugsområde. Israels forventet samarbejde med Bahrain rummer et meget stort potentiale for begge lande. Israel har meget stor viden og avanceret teknologi inden for landbrug, og i nogle industrier er vi verdensførende. Både vi og Bahrain har mange grunde til at byde samarbejdet velkommen, udtalte Schuster til journalisterne.

Højtstående embedsmænd fra Ministeriet for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter under ledelse af minister Alon Schuster og ministerens generaldirektør, Dr. Nahum Itzkovich mødtes med delegationen af journalister fra Bahrain som ville lære mere om ‘frugterne af fred’. Schuster fortalte om det israelske vidunder, som har betyder at Israel trods sit lille geografiske område og demografi (Israel er på størrelse med Jylland, har 9. mil indbyggere og har store arealer bestående af ørken som kræver helt særlig know how for at kunne bruges til landbrug). Alligevel har Israel formået at opdyrke et meget effektivt landbrug – Israel har eksempelvis udviklet meget stor ekspertise i ørkenlandbrug.

Den bahrainiske delegation ville blandt andet gerne vide hvad Israels landbrugskapacitet er, og hvilke teknologiske fordele de har inden for landbrug og fødevareproduktion.

Allerede i oktober 2019 underskrev Israel og Bahrain en landbrugsaftale på flere områder: fremme af landbrugshandel mellem landene, bistå Israel og Bahrain med at opbygge et landbrugssystem med fokus på plantebeskyttelse, deling af viden og israelske teknologier inden for ørkenlandbrug og meget mere.

Den 15. september underskrev Israel, Emiraterne og Bahrain de historiske Abrahamaftaler som for altid har forandret Mellemøsten. I stedet for fokus på had og mistro, vokser samarbejdet og det varme forhold mellem landene for dag til dag. Fordomme nedbrydes og flere land i regionen har erkendt at Israel er en del af løsningen – ikke en del af problemet.

Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Læs: Israel og Emiraterne vil samarbejde om vand og fødevaresikkerhed.

Læs om israelsk vand-teknologi som forvandler luft til rent drikkevand HER – tidligere donerede virksomheden Watergen deres teknonlogi til Gazastriben, nu sælger de deres teknologi i Golfen så endnu flere kan få gavn af israelsk innovation.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem