Knesset-medlem Alon Schuster til MIFF: – Målet er adskillelse og sameksistens

Alon Schuster er Knesset-medlem for Kahol Lavan. På trods af udfordringerne og den spændte situation i Syd- og Nord-Israel, tror Schuster på en fredelig sameksistens med Israels naboer.
Langbrugsminister Alon Schuster fra partiet kahol Lavan har drøftet samarbejdsmuligheder med sin kollega i Emiraterne (Foto: Kahol Lavan)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Alon Schuster er født i kibbutz Mefalsim tæt på grænsen til Gaza (1957). Inden sin militærtjeneste gennemførte han et tjenesteår i Sderot som også ligger tæt på Gaza. Schuster aftjente sin værnepligt i Nahal Brigaden. Han mistede synet på det ene øje i 1981 efter han blev såret under forberedelserne til Libanon-krigen i 1982.

Schuster er tidligere borgmester i Sha’ar HaNegev og forstår de særlige udfordringer der er i området. Schuster er nuværende Knesset-medlem for partiet Kahol Lavan.

“Til at begynde med handlede konflikten mellem Israelerne og palæstinenserne om uoverenstemmelser over landbrugsjord og indkomst. Det er dog en overfladisk forklaring som ikke beskriver de mange lag der er i spændingerne mellem israelerne/palæstinenserne, jøderne/araberne.”

“Fra 1967 til 2001 havde vi handelsforhold og civil kontakt med Gaza. Arafat kom til Gaza i 1993 – vi var optimistiske og håbede på det bedste. Efter Intifadaen i år 2000 i Gaza, Judæa og Samaria, blev kibbutz Nahal Oz angrebet af missiler i foråret 2001. Angrebet mod kibbutzen var ikke forventet. Derfor blev det besluttet, at opføre sikkerhedsrum i kibbutzen. Angrebene fra Gaza spredte sig til et større område og efter 4-5 år, forlod vi Gaza.”

“I dag har vi en vedvarende politisk diskussion om der bør være en forbindelse mellem Judæa og Samaria med Gaza og om vi bør opfordre PA til det.”

“Uanset hvem vi er, bør vi have et godt liv, hvilket er hvad vi også bør stræbe efter i enhver forhandling.”

Spørgsmål: Hvad er din holdning til BDS?

“BDS er både ineffektiv og hæmmer freden i Mellemøsten. BDS forstærker bekymringerne og frygten hos dem som ikke tør indgå fredsaftaler. Hvis man vil have indflydelse på meningsdannelsen i Israel – er BDS den forkerte fremgangsmåde.”

“Fred er afgørende for vores fremtid, men det skal være gennemtænkte fredsaftaler – ellers havde vi eksempelvis ikke haft en fredsaftale med Egypten.”

“Vi må overvinde den frygt der hersker på begge sider. Mange af de israelere som lever i Israel, lider af PTSD. Det samme gør mange palæstinensere. BDS prikker til vores største frygt: Se de hader os – derfor er der BDS.”

“I mine øjne er Israels største udfordring sameksisten mellem os og araberne. Det er afgørende at vi – israelerne og palæstinenserne bliver adskilt fra hinanden. Det er også afgørende at Israel forbliver demokratisk med en jødisk majoritet og at vi, så vidt muligt, ikke opløser bosættelserne.”

“Frem for at berolige israelerne – indgyder BDS en dyb frygt hos os. Befolkningerne i Mellemøsten har god grund til at frygte for fremtiden.”

“Der var israelske bosættelser i Sinai og i Gaza – de havde et godt forhold til de lokale palæstinensere. Det er afgørende vi finder en måde at tale sammen på – ellers vil det blive meget svært at finde en løsning. I forbindelse med Oslo-aftalerne begyndte separationen mellem israelerne og palæstinenserne. Det er vigtigt at vi genoptager forhandlinger om hvordan vi kan blive adskilt fra hinanden.”

“Vi samarbejder med PA om levering af elektricitet, vand og sikkerhed.” Det er også meget afgørende at vi opretholder et godt samarbejde med det palæstinensiske styre.”

“Israels problem er at palæstinenserne ikke har mulighed for at vælge deres eget parlament. Palæstinenserne har behov for en økonomisk fremgang og en demokratiseringsproces.”

“De palæstinensiske myndigheder anerkender Israels ret til at eksistere. Jeg vil tale med alle som anerkender Israel.”

“Alle israelske borgere i det sydlige Israel er patriotiske, men de er også mennesker. Det er vigtigt for dem at leve i et liberalt og demokratisk land i fred. De forventer en virkelighed med sameksistens og forsoning mellem os og vores nabolande.”

“Uanset deres politiske ståsted, ønsker israelerne at strække en hånd frem til vores naboer. Vi ønsker at samarbejde med dem om uddannelse, miljøtiltag, forskning, innovation og meget andet. Vi ved at hovedparten af borgerne i vores nabolande ønsker det samme. Desværre er der organisationer dér, som stikker en kæp i hjulet og dermed hæmmer deres mulighed for fremskridt. Mens Israel går frem – går en del af vores nabolande tilbage. Muslimerne kan leve i demokratiske lande og de forstår vigtigheden af fremskridt – de skal blot have mulighed for det.”

“Israel har meget tålmodighed og vi har en forventning om, at vores naboer vil samarbejde med os. Personligt mener jeg at en stor andel af befolkningerne i vores nabolande ønsker samarbejde og fred med os.”

D. 17 september er der nyvalg til Knesset i Israel – MIFF følger med og opdaterer løbende.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHjælp MIFF med at protestere over, at Facebook lader Fatah fremme terror mod israelere
Næste artikelNetanyahu måtte evakuere valgmøde efter raketangreb
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise