Search
Israels landbrugsminister Alon Schuster fra partiet Kahol Lavan har drøftet de mange samarbejdsmuligheder med en senior delegation fra Bahrain på besøg i Israel. (Foto: Kahol Lavan)

Israel og Emiraterne vil samarbejde om vand og fødevaresikkerhed

Israels landbrugsminister Alon Schuster fra partiet Kahol Lavan har drøftet samarbejdsmuligheder med sin kollega i Emiraterne.

Den israelske landbrugsminister Alon Schuster fra partiet Kahol Lavan holdt i fredags telefonisk møde med sin kollega i Emiraterne, Mariam bint Mohammed Almheiri.

De to ministre drøftede landenes mulighed for at samarbejde om vand og fødevaresikkerhed, udtalte Emiraterne i en officiel erklæring søndag. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Den israelske landbrugsminister Schuster og emiraternes minister for fødevare- og vandsikkerhed Almheiri “lovede at samarbejde om projekter som vedrører fødevare- og vandsikkerhed,” stod der i erklæringen.

Normaligsesringsprocessen mellem Israel og Emiraterne er gået hurtigt. Den 13. august kom den officielle fredsaftale mellem de to lande på plads – læs MIFF’s artikel om den historiske aftale her.

Den 29. august meddelte Emiraternes præsident, hans kongelige højhed Sheikh Khalifa Bin Zayed at boykot af Israel var ophævet.

I dag er vi vidner til en historisk flyvning af El Al henover Saudi-Arabien til Abu Dhabi med højtstående israelske embedsmænd og en amerikansk forhandlingsdelegation fra Ben Gurion lufthavn. Læs MIFF’s artikel om det her.


Læs MIFF’s interview fra 2019 med Alon Schuster: Knesset-medlem Alon Schuster til MIFF: – Målet er adskillelse og sameksistens.


Se hvad Israels landbrugsminister Alon Schuster sagde under MIFFs Zoom-møde den 16. juni 2020.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp