Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Historisk fredsaftale mellem Israel og Emiraterne

Premierminister Benjamin Netanyahu i telefon med Emiraternes leder Mohammed Bin Zayed 13. august 2020. (Foto: GPO)
- Historisk dag, skrev premierminister Benjamin Netanyahu på Twitter.

Israel og Forenede Arabiske Emirater (FAE) har netop indgået historisk fredsaftale som vil føre til normalisering af de diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Den amerikanske præsident Donald Trump har været mægler. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Israel har accepteret at stoppe suverænitetsplaner over dele af Vestbredden, udtalte højtstående embedsmænd fra Det Hvide Hus til Reuters.

Fredsaftalen blev indgået efter langvarige drøftelser mellem Israel, FAE og USA, udtalte embedsmænd i Det Hvide Hus.

De sidste detaljer faldt på plads under en telefonsamtale her til aften mellem Trump, premierminister Netanyahu og kronprins Sheikh Mohammed Bin Zayed.

USAs ambassadør i Israel David Friedman udtaler at “normalisering af forbindelserne mellem Israel og FAE vil gøre Israel både stærkere og sikrere og sandsynligvis føre til flere spændende muligheder og velstand for Israel, dets naboer og hele regionen.”

Aftalen vil angiveligt blive kaldt for Abraham-aftalen.

Fredsaftalen er den første siden den indgået i 1994 mellem Israel og Jordan.

Ifølge Det Hvide Hus har Trumps seniorrådgiver Jared Kushner, den amerikanske ambassadør i Israel David Friedman og Mellemøstudsending Avi Berkowitz været dybt involveret i forhandlingerne om aftalen sammen med statssekretær Mike Pompeo og Det Hvide Hus nationale sikkerhedsrådgiver Robert O’Brien.

I en fælles erklæring udtalte de tre ledere at de har “accepteret fuld normalisering af forbindelserne mellem Israel og FAE.”

– Det historiske diplomatiske gennembrud vil fremme freden i regionen og er et vidnesbyrd om de tre leders dristige diplomati og vision og FAEs og Israels mod til at brolægge en ny vej, der vil frigøre det store potentiale i region, lyder det i erklæringen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1293922803419353088?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1293922803419353088%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.jpost.com%2Fbreaking-news%2Fisrael-and-uae-reach-historic-peace-deal-638524

Delegationer fra Israel og FAE vil mødes i de kommende uger for at underskrive bilaterale aftaler om investering, turisme, direkte fly, sikkerhed, telekommunikation og andre spørgsmål, lyder det i erklæringen.

De to lande forventes snart at udveksle ambassadører og ambassader.

I erklæringen lyder det desuden: “som et resultat af det diplomatiske gennembrud og på anmodning af præsident Trump med støtte fra FAE, har Israel accepteret ikke at gå ​​videre med suverænitetsplanerne” over dele af Vestbredden.

– Israel vil fokusere på at opbygge et godt forhold til FAE. Vi vil bryde isen for at skabe normaliseringer og fredsaftaler med andre regionale aktører, udtalte embedsmand i Det Hvide Hus til Reuters.

Ifølge aftalen vil muslimer få lettere adgang til Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem ved direkte flyvninger fra Abu Dhabi til Tel Aviv, udtalte embedsmænd i Det Hvide Hus.

Ifølge den fælles erklæring vil FAE og Israel udvide og fremskynde samarbejdet om behandling og udvikling af ​​en Corona-vaccine.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem