Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Første El Al flyvning over Saudi-Arabien til Emiraterne

En stor israelsk og amerikansk delegation er med på den første kommercielle flytur fra Israel til De forenede Arabiske Emirater 31. august 2020. (Foto: Twitter)
– Jeg håber det bliver starten på en historisk rejse, sagde Jared Kushner.

Netop nu er det historiske fly mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater på vej mod sin destination. Mandag formiddag tog et El Al-fly med højtstående israelske embedsmænd og en amerikansk forhandlingsdelegation afsted mod Abu Dhabi fra Ben Gurion lufthavn.

– Det er en historisk flyvning, og vi håber det vil starte en endnu mere historisk rejse for Mellemøsten og resten af verden. I går bad jeg ved Grædemuren for at muslimer og arabere i hele verden vil se denne flyvning, og anerkende at vi alle er Guds børn og at fremtiden ikke behøver at blive styret af fortiden, sagde Jared Kushner, præsident Donald Trumps udsending i Mellemøsten.

Israels nationale sikkerhedsrådgiver Meir Ben-Shabbat leder den israelske delegation. Med sig har han blandt andet den fungerende direktør for premiereministerens kontor Ronen Peretz, regeringssekretær Tzahi Braverman, udenrigsministeriets direktør Alon Ushpiz, forsknings- og teknologiministeriets direktør Shai-Li Shpigelman og fødevareministeriets direktør David Lefler.

Blandt de mest fremtrædende i den amerikanske delegation er specialrådgiver Jared Kushner, USAs nationale sikkerhedsrådgiver Robert O’Brien, USAs specialudsending for internationale forhandlinger Avi Berkowitz og USAs Iran-udsending Brian Hook.

– Der er et virkelig håb for fred efter år med politiske og diplomatiske forberedelser, sagde Israels forsvarsminister Benny Gantz.

– Vi har mange samarbejdsmuligheder med De Forenede Arabiske Emirater – indenfor diplomati, landbrug, videnskab, medicin, kultur og transport, tilføjede han til.

Flyturen til Abu Dhabi forventes at tage omkring tre timer og tretten minutter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem