Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sælger israelsk vandteknologi i Golfen

Watergen-chef Michael Mirilashvili (t.h.) og Al-Dahra næstleder og medgrundlægger Khadim Al Darei efter indgåelse af aftalen i Abu Dhabi. (Foto: Watergen)
Israelsk selskab har underskrevet historisk aftale.

Det israelske selskab Watergen, som har udviklet en teknologi der omdanner luft til rent drikkevand – læs mere HER på norsk, har underskrevet en strategisk aftale med det emiratiske selskab Al-Dahra om at bringe teknologien til Emiraterne og andre Golfstater, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Aftalen blev underskrevet i sidste uge i Abu Dhabi af Michael Mirilashvili, administrerende direktør i Watergen, og Khadim Al Darei, næstleder i Al-Dahra. Partnerskabet vil fokusere på landbrugssektoren, kontorer, boligområder, hoteller, industri og maritime virksomheder. Det er de historiske Abrahamaftaler indgået mellem Israel Emiraterne og Bahrain som har bandet vejen for det frugtbare samarbejde mellem landene – læs mere om aftalerne HER.

Al-Dahra opererer i over 20 lande, har 5000 ansatte og en ledende position i Asien og Mellemøsten. Watergens atmosfæriske vandgenerator producerer rent drikkevand af luft med et kosteffektivt energiforbrug. Det meget varme klima og luftfugtigheden i Emiraterne er ideelle forhold for Watergens største enheder, som kan producere op mod 5000 liter rent drikkevand om dagen.

Watergens maskine findes allerede i flere lande i verden, heriblandt Indien, Kina, Filippinerne, Vietnam, Sierra Leone, Sydafrika, Monaco – blandt andet hos Prins Albert II af Monaco – læs mere HER, Costa Rica, Chile og Usbekistan. De er også blevet brugt ved store begivenheder som fodbold-VM i Rusland i 2018. Israelske Watergen har også doneret flere maskiner til Gazastriben – læs mere om det HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem