Search
På billederne ses plakater i Irak af lederne af Hamas, Hizbollah og den iranske revolutionsgarde. (Foto: @resistance_sa)

Hamas og Hizbollah vil forene den ‘islamiske ummah’ mod Israel – ifølge iransk nyhedsbureau

Har Irans strategi overfor Israel mon ændret sig efter eksplosionerne i deres atom- og missilanlæg?

Det iranske nyhedsbureau Tasnim News skrev lørdag om en ny alliance mellem terrororgruppen Hamas og den iransk støttet terrororganisation Hizbollah mod Israel i forbindelse med planerne om indførelse af israelsk suverænitet i dele af Vestbredden, det skriver avisen Jerusalem Post.

Læs MIFFs artikler om israelsk suverænitet i dele af vestbredden her, Læs MIFFs artikler om Hamas her, Læs MIFFs artikler om Hizbollah her.

Ifølge Tanzim News skrev Hamas’ leder Ismail Haniyeh til Hizbollahs chef Seyed Hassan Nasrallah, hvori han sagde at den palæstinensiske sag står over for “alvorlige trusler”.

Det lader ikke til Hamas og Hizbollah har koordineret deres fælles front mod Israel, hvilket artiklen i det iranske nyhedsbureau tyder på, skriver Jerusalem Post. Det iranske nyhedsbureau har tætte forbindelser til den iranske revolutionsgarde.

Læs MIFFs artikel om den iranske revolutionsgarde: – Vi venter bare på et påskud for at jævne Tel Aviv med jorden
.

Læs MIFFs artikel: Avis i Kuwait: – Israel bombede iransk raketproduktion med F-35 jagerfly.

Læs MIFFs artikel – Mossad har afværget flere iranske angreb mod israelske ambassader i Europa og andre dele af verden.

Ifølge Jerusalem Post er artiklen i det iranske nyhedsbureau vigtig, fordi den tyder på det iranske regime har ændret strategi i forhold til Israel. Iran har lidt et stort tilbageslag i sit missil- og atomprogram efter de seneste mystiske eksplosioner. Alligevel har det iranske regime været tilbageholdende med at beskylde Israel for angrebene eller true med gengældelse. Iran forsøger at indgå en større aftale med Kina og Iran vil også have sat en stopper våbenembargoen. Derfor er en ny krise med Israel ikke nødvendigvis i Irans interesse lige nu. Det ser ud til Iran i stedet forsøger at sætte gang i spændinger med Israel via Hizbollah og Hamas – den korte artikel i det iranske nyhedsbureau skal ses i den kontekst, ifølge Jerusalem Post.

“Det palæstinensiske folk er i stand til at konfrontere denne plan,” udtalte Hizbollah i en erklæring og opfordrede arabiske og muslimske nationer og “alle frie mennesker i verden til at handle hurtigt og stoppe besættelsens kontinuerlige aggression mod det palæstinensiske folk.”

‘islamisk ummah’ betyder det muslimske folk/den muslimske verden – Hamas og Hizbollah vil forene alle muslimer i kampen mod Israel.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp