Search
Flere F35-jagerfly har angiveligt deltaget i bombeangrebet i Iran. Flyet har stealth-teknologi. (Foto: IDF Spokesperson)

Avis i Kuwait: – Israel bombede iransk raketproduktion med F-35 jagerfly

Mens et cyberangreb forårsagede brand og eksplosion i et iransk atomanlæg.

Israel er ansvarlig for to eksplosioner ved iranske anlæg den seneste uge. Det ene anlæg er relateret til berigelse af uran, det andet til produktion af raketter. Det melder en kuwaitisk avis fredag, skriver Times of Israel.

Avisen Al-Jareeda citerer en anonym højtstående embedsmand som siger et israelsk cyberangreb forårsagede både brand og eksplosion ved det iranske berigelsesanlæg i Natanz tidlig torsdag morgen. Det brændte angiveligt i en bygning som er synlig over jorden. Det meste af anlægget i Natanz ligger under jorden, beskyttet mod luftangreb af mere end 8 meter beton.

Amerikanske analytikere mener et nyt centrifugeproduktionsanlæg var målet. Billeder fra stedet viser store skader på bygningen. Ifølge Al-Jareeda vil Irans atomberigelses-program blive sat to måneder tilbage som følge af angrebet.

Irans atomorganisation har forsøgt at bagatellisere branden og omtalt den som «en hændelse som blot berørte et industrielt skur under opførelse».

Et israelsk cyberangreb har angiveligt forårsaget eksplosion og brand i atomanlægget i Natanz. (Foto: Irans atomorganisation)

Den kuwaitiske avis påstår også at flere israelske F-35-jagerfly nogle dage tidligere bombede et mål syd for hovedstaden Teheran, som man mener huser en underjordisk tunnel og et anlæg til produktion af raketter.

Videoklip på sociale medier viser en enorm eksplosion i området på det aktuelle tidspunkt. Avisen skriver at jagerflyene fløj fra Syd-Israel, bombede målet og fløj retur til Israel uden behov for ekstra brændstof.

Ifølge Irans officielle udlægning, drejer det sig om en gaseksplosion i et industrielt område og at hændelsen ikke har noget med militæret at gøre.

De angivelige israelske angreb menes at være svar på at Iran stod bag et cyberangreb på Israels vandforsyning i april. Angrebet blev standset i tide, men det israelske drikkevand kunne i værste fald være blevet forgiftet – læs mere her.

Ingen af påstandene som kommer frem i den kuwaitiske avis er blevet bekræftet af Israel, som har valgt ikke at kommentere sagen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp