Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Satellitbilleder viser mulig iransk missilfabrik i Syrien er tilintetgjort

"Før" og "efter" fotografier af en eventuel iransk missilfabrik i Syrien. (foto: IMAGESAT INTERNATIONAL (ISI))
"Før" og "efter" fotografier af en eventuel iransk missilfabrik i Syrien. (foto: IMAGESAT INTERNATIONAL (ISI))
"De vigtigste industrielle strukturer blev fuldstændig ødelagt, herunder den vigtigste hangar og de tilstødende tre produktionshangarer og bygninger."

Satellitbilleder udgivet af det israelske efterretningsfirma ImageSat International (ISI) søndag viste den fuldstændige ødelæggelse af en mulig iransk overflade-til-overflade missilfabrik [på en militær base] i Syriens Masyaf-distrikt. Anlægget blev angiveligt ramt af Israel i lørdags.

Anna Ahronheim skriver om sagen i Jerusalem Post i dag. “De vigtigste industrielle strukturer blev fuldstændig ødelagt, herunder den vigtigste hangar og de tilstødende tre produktionshangarer og bygninger. Resten af ​​strukturerne blev ramt og beskadiget af eksplosionen,” sagde ISI og tilføjede, at man “vurderer, at alle de komponenter og/eller udstyr, der var inde i bygningerne, er helt ødelagte.”

Ifølge ISI, “hvis det bombede anlæg faktisk var en missilfabrik, vil den støtte produktion og samling af forskellige SSM-komponenter eller forbedring af missilernes nøjagtighed. SSM = Surface to Surface Missile (overflade-til-overflade missil).

Fabrikken, sagde ISI, ligger i nærheden af ​​andre faciliteter, der sandsynligvis er forbundet med Irans SSM-projekt i Syrien, som tidligere har været ramt af påståede israelske luftangreb udført de seneste to år.

Fabrikken blev bygget i det vestlige delområde af militærbasen mellem 2014 og 2016, og blev omgivet af en mur for at adskille den fra resten af ​basen. Indgangen til fabrikken går igennem basen.

“Det kan tænkes, at ​beliggenheden af ​den formodede fabrik i, hvad der ligner en almindelig militærbase, blev valgt for at camouflere anlæggets virkelige formål,” sagde ISI.

ISI skrev: “Det er uklart, hvem der kontrollerer og ejer basen” – den syriske hær, Iran eller militser. Men hvis den fabrik, der angiveligt blev angrebet af Israel, “faktisk var kontrolleret af Iran, er det sandsynligt, at den østlige del af basen styres af dem. “

Den mulige SSM-missilfabrik indeholdt en hovedhangar, der måler 60 gange 25 meter, og flere store industrielle hangarer og bygninger, der sandsynligvis tjente til produktion og samling af missiler.

“Der er dog sandsynligvis ingen fremstilling eller samling af missilmotorer og sprænghoveder i denne fabrik, da beskyttede strukturer ikke blev registreret. Der blev heller ikke identificeret missiler eller affyringsudstyr inden for anlægget,” siger ISI.

Israelske ledere har gentagne gange givet udtryk for bekymring over Irans forankring i Syrien og smugling af sofistikeret våben til Hezbollah – fra Teheran til Libanon via Syrien. Begge forhold er “røde linjer” (red lines) for den jødiske stat – det vil sige noget, som der skal reageres på.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarede i søndags, at enhver, der sætter israelske borgere i fare “er i langt større fare.”

“Når Israels sikkerhed står på spil, arbejder vi med fuld kraft, og den, der sætter os i fare, er i langt større fare. Vi vil fortsætte med at agere på alle fronter, også på nordfronten, fordi vi ikke er parat til at tillade, at nogen får magt til at true staten Israel på livet,” sagde han.

“Magt er garantien for vores overlevelse, og det er den afgørende og grundlæggende betingelse for at opnå fred med vores naboer.”

I lørdags rapporterede Syriens SANA-nyhedsbureau, at Israel havde udført luftangreb mod militære stillinger nær byen Masyaf i Hama-provinsen. Agenturet citerede en militær kilde som påstod, at IDF-jetfly udførte angrebene fra libanesisk luftrum omkring kl. 2.30, og at det syriske luftforsvar “straks fik afskåret de fjendtlige missiler og skudt nogle af dem ned, inden de nåede deres mål.”

SANA sagde, at afskæringen af ​​de israelske missiler ødelagde ​​flere bygninger og sårede tre “krigere.”  Syrian Observatory for Human Rights (SOHR – en menneskerettighedsvagthund forankret i London) rapporterede, at flere iranske “elementer” og pro-iranske terrorister blev dræbt, og yderligere 17 blev såret.

Ifølge SOHR var angrebets mål en videregående syrisk militær læreanstalt samt to bygninger der blev brugt af iranske styrker i nærliggende landsbyer – et udviklingscenter for mellemdistance missiler i Zawi og en træningslejr i Sheikh Ghadban.

I januar indførte Rusland sit S-300 luftforsvarssystem til Masyaf. Rusland leverede affyringsudstyret, radarudstyret, samt kommando- og kontrolkøretøjet for det avancerede fly-til-overflade missilsystem til præsident Bashar Assads regime. Det skete i begyndelsen af ​​oktober som svar på, at det syriske luftforsvar nedskød et russisk spionflyv under et israelsk luftangreb på iranske mål i den foregående måned.

S-300 blev dog ikke brugt under luftangrebet den 13. april.


Yderligere information om Irans missilprogrammer 

TV2 News har en virkelig god artikel af Peter Møller fra den 9. februar 2019 om Irans fejring af 40-året for den islamiske revolution med at vise billeder af våben og affyre missiler.

Overblik over Irans fremfærd overfor Israel siden revolutionen i 1979 

Du bør støtte Israel, fordi Israel er det eneste land i verden, som konstant trues med udslettelse – Iran 2018-05-10 (MIFF.DK)

Yderligere information om Irans konfrontationer med Israel via Syrien og Libanon

*Hvorfor må Israel standse Iran i Syrien og Libanon? 2018-10-09 (MIFF.DK)

Israel og Iran er nu i åben konfrontation med hinanden i Syrien 2019-01-21 (MIFF.DK)

Iran nærmer sig gradvist sit mål: “Fjern Israel fra kortet” 2019-03-30 (Gatestone Institute via MIFF.DK)

Hvad skete der i lørdags i Syrien? Cyril Malka 2019-04-16. Her kan du lære meget mere om det missilprogram, som Iran kører i Syrien. silprogram, som Iran kører i Syrien

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem