Israel sælger Iron Dome radar til Den Tjekkiske Republik

Ifølge Israels forsvarsministerium, vil Israel Aerospace Industries leverer det avancerede system til Prag i løbet af 3 år for 125 millioner dollars.
Ifølge Israels forsvarministerium, vil Israel Aerospace Industries leverer det avancerede system til Prag i løbet af 3 år. (Foto: ELTA Systems Ltd @ELTA_SystemsLtd, Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Ifølge Israels forsvarsministerium har Israel aftalt at sælge otte Iron Dome-radarsystemer til Den Tjekkiske Republik, skriver Times of Israel. ​

Ifølge ministeriet vil de 8 ELM-2084 multi-mission radarsystemer blive leveret over de næste 3 år, fra 2021 til 2023. Israel bruger samme radarsystem til Iron Dome missilforsvarsystemet.

-Erhvervelsen af otte Iron Dome radarer er et af de vigtigste moderniseringsprojekter på vegne af de tjekkiske væbnede styrker og specifikt luftforsvaret, udtalte den tjekkiske forsvarsminister Lubomír Metnar.

-Israelske Aerospace Industries datterselskab ELTA fremstiller radarsystemerne. Ifølge aftalen skal 30% af beløbet bruges i den tjekkiske forsvarsindustri, hvilket betyder at størstedelen af produkten vil foregå lokalt, udtalte Israels forsvarsministerium.

Beslutningen blev underskrevet ved en officiel ceremoni i Den Tjekkiske Republik.​ Lederen af det israelske forsvarsministeriums internationale samarbejdssammenslutning, tidligere brigadegeneral Yair Kulas udtaler, at han håber aftalen vil bane vejen for flere aftaler med NATO-lande.​

-Det er udtryk for tillid til det israelske forsvar og forsvarsindustriens evner. Det henleder også opmærksomheden til israelsk teknologi, set i lyset af de trusler det internationale samfund står overfor, sagde Kulas.​

I februar meddelte IAI, at det havde solgt 100 radarenheder til 9 lande, til en samlet pris på ca. to mia. dollars. ​

Beslutningen om at anvende Iron Dome af militærer over hele verden, vil opretholde produktionen af missilforsvarssystemet, udviklet af Rafael og IAI.

Systemet er vitalt for Israels evne til at kunne beskytte sin befolkning mod raketangreb fra Gaza, Libanon og Syrien.

Læs MIFFs artikler om raketangreb mod Israel her.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise