Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Succesfuld nedskydning af missil over atmosfæren

Den 18. januar gennemførte Israel succesfuld test af Arrow 3-systemet. (Foto: Forsvarsministeriet)
Israels seneste test af Arrow 3-systemet viser at de kan stoppe ballistiske missiler fra Iran.

Mens truslerne fra Iran mod Israel stiger fra dag til dag, arbejder Israel på at kunne beskytte sin befolkning mod iranske missilangreb.

Fornylig skrev MIFF om Iran Times: Med overskriften Just One Wrong Move! (blot en forkert bevægelse) og et kort over Israel inkl. Irans bombemål som dækker hele Israel, er der ingen tvivl om at det islamiske regime igen kommer med en direkte trussel mod verdens eneste jødiske stat (læs artiklen og se Irans kort over bombemål i Israel HER).

Israels forsvarsministerium, det israelske forsvar og US Missile Defense Agency haer netop gennemført test af det avancerede missilforsvarssystem Arrow 3, skriver Jerusalem Post.

Den succesfulde test foregik i det centrale Israel under ledelse af Israel Aerospace Industries (IAI) i samarbejde med Israels luftforsvar.

– Med hvert skridt fremover, med hver udvikling, udstyrer vi staten Israel med evner til at forsvare sig mod kommende trusler. Vores systemer giver Israel friheden til at kunne udføre strategiske manøvrer, siger forsvarsminister Benny Gantz.

Under testen opdagede Arrow-systemets radar målet og overførte dataen til hovedkvarteret til analyse, etablering af forsvarsplan og affyring af to afskæringsmissiler som stoppe målet i atmosfæren (atmosfæren er det øverste lag af jordens atmosfære)

– Den succesfulde test er en vigtig milepæl for Israels operative evne til at kunne forsvare sig mod eksisterende og fremtidige trusler i regionen, udtaler Israels forsvarsministerium.

Her ses Arrow 3 i aktion under nedskydning af ballistiske missiler i atmosfæren. (Foto: Israels forsvarsministerium)

Administerende direktør i Israel Aerospace Industries, Boaz Levy, fortæller at systemet blev testet «i et udfordrende scenario» mod «fremtidige trusler». Med fremtidige trusler menes især ballistiske missiler fra Iran.

Systemet blev testet mod mål som ligner de avancerede missiler Iran er i færd med at udvikle, samt fremtidige trusler som Israel kan risikere at stå over for – eksempelvis flere samtidige ballistiske missilangreb.

– Den succesfulde test af Arrow-systemet viser at Israel har et af verdens mest avacerede forsvarssystemer mod ballistiske missiler, tilføjer Levy.

Israel og USA er bekymrede for at Iran trods massiv international kritik, fortsætter udviklingne af både atomprogrammet og deres ballistiske missilprogram.

Arrow 3 et et yderst fleksibelt system som giver Israels luftforsvar mulighed for at afskære ballistiske missiler mens de endnu befinder sig uden for jordens atmosfære. Systemet regnes for at være et af verdens bedste grundet systemets banebrydende teknologi. Arrow 3 er det eneste missilforsvar som ikke bruger sprænghoveder, men istedet afskære indkommende missiler ved at styrte ind i det.

Israel har et missilforsvar som består af flere lag. Udover Arrow 3 har de Arrow 2, Davids Slynge og Iron Dome, tilsammen giver de Israel en beskyttende paraply mod kort- og mellemdistanceraketter fra terrorgrupper som eksempelvis iransk-støttet Hamas i Gaza, iransk-støttet Hizbollah Syd-Libanon og ved Syrien grænsen, derudover giver systemet også et effektivt forsvar mod mere sofistikerede langdistanceraketter fra lande som Iran. Læs om Iran HER. Læs om Hisbollah HER. Læs om Hamas HER.

Se YouTube klippet af Arrow-3 testen:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem