Fem terrorister skudt og dræbt, to israelske soldater alvorligt såret under større skududveksling mellem israelske sikkerhedsstyrker og større Hamas terrorcelle i Judæa & Samaria (Vestbredden). Billedet er fra IDF-aktion i Betlehem i 2015. (Foto: Nati Shohat/Flash90)

Flere dræbte og sårede i større anti-terroraktion

Fem Hamas-tilknyttede terrorister dræbt i skududveksling. To israelske soldater alvorligt såret.

I løbet af weekenden er to israelske soldater alvorligt såret og fem palæstinensere dræbt efter heftig skududveksling mellem palæstinensiske terrorister og israelske sikkerhedsstyrker under IDF-aktion mod terrorceller i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Jerusalem Post.

De to israelske soldater er fortsat alvorligtt såret, men deres tilstand er heldigvis stabil, de har været igennem flere operationer og er udenfor livsfare. I skrivende stund er det uklart hvorvidt de blev skudt af palæstinensiske terrorister eller havnede i skudlinjen og blev ramt af egne styrkere – hændelsen er nu under undersøgelse.

Skududvekslingen skete i forbindelse med større IDF-operation fem forskellige steder i Judæa & Samaria. Israelske sikkerhedsstyrker havde som mål at slå ned på større Hamas terrorcelle efter flere dages overvågning. Hamas terrorcellen havde planlagt nært forestående terrorangreb mod israelere.

Læs om den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 HER. Læs om Irans støtte til terrorgrupper som Hamas Palæstinensisk Islamisk Jihad og hvorfor Iran udgør reel trussel mod Israels sikkerhed HER.

Ifølge israelske medier havde Hamas terrorcelle planlagt flere drab og kidnapninger af israelere. Terrorcellen havde desuden planlagt et større terrorangreb i Jerusalem – ikke set større siden Anden Intifada.

– Israelske sikkerhedsstyrker gennemførte aktion mod Hamas-terrorcelle og forhindrede dermed terrorangreb. Vi vil fortsætte med at bekæmpe terror på alle fronter og skabe tryghed for alle israelske indbyggere, udtaler Israels forsvarsminister Benny Gantz.

Anti-terror enheden Duvdevan, det israelske politi og sikkerhedstjenesten Shin Bet deltog sammen i anti-terroraktionen. Omkring 20 tungt bevæbnede terrorister med tilknytning til terrorgruppen Hamas, blev anholdt. Israelske sikkerhedsstyrker har mistanke om at flere terrorister fra terrorcellerne fortsat er på fri fod.

Blandt de dræbte terrorister er Osamah Soboh (se Tweet nedenfor) er fra terrorgruppen Al-Aqsa Martyr Brigaden. Terrorgruppen Al Aqsa Martyr Brigaden som blandt andet står på EU’s terrorliste er Fatah-partiets militære fløj – du er med til at betale gildet via skatten – læs HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp