Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tysk politi efterforsker Abbas efter hans Holocaust udtalelser

Gang på gang viser de palæstinensiske myndigheder at de ikke har en nedre grænse for hvad de vil tillade sig at sige om Israel - dansk bistand betalt af de danske skatteydere fortsætter. (Foto: WAFA)
Tysk politi har over for avisen Bild bekræftet at Abbas efterforskes for opfordring til had. Bagatalisering af Holocaust er en forbrydelse jf. tysk lovgivning. At der er blevet indledt en efterforskning betyder dog ikke at det vil munde ud i en fuld efterforskning.

Politiet i Berlin har har indlet efterforskning af de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas efter han under fælles pressemøde med Tysklands kansler Olaf Scholz udløste en del løftede øjenbryn da han anklagede Israel for at “begå 50 Holocausts mod det palæstinensiske folk”,skriver Times of Israel.

Kansler Scholz blev efterfølgende udsat for hård kritik fra flere sider, for ikke at reagere hurtigt nok og ikke sige fra med det samme over for Abbas.

Kansler Scholz tog initiativ til at tale med Israels premierminister Yair Lapid telefonisk om hændelsen.

Under telefonsamtalen sagde kansler Scholz, at “han afviser og fordømmer PA-præsident Abbas’ bemærkninger, og at det var vigtigt for ham at afklare det både personligt med premierministeren og offentligt,” ifølge officiel erklæring.

Tysk politi har over for avisen Bild bekræftet at Abbas efterforskes for opfordring til had. Bagatalisering af Holocaust er en forbrydelse jf. tysk lovgivning. At der er blevet indledt en efterforskning betyder dog ikke at det vil munde ud i en fuld efterforskning.

Uanset hvad efterforsningen vil munde ud i, kan Abbas ikke påtales eller straffes. Det skyldes at han som PA’s præsident er beskyttet af immunitet som officiel repræsentant på officielt besøg – også selvom Tyskland ikke anerkender PA som en selvstændig stat.

Under det fælles pressemøde i Berlin, stillede en journalist Abbas et spørgsmål i forbindelse med at 50. års mindedagen for München-massakren der kostede 11 israelere og en tysk politimand livet (5. september 1972). Massakren blev begået af den palæstinensiske terrorgruppe Sorte September (Black September) som tog israelske atleter som gidsler i OL-landsbyen 5. september 1972. Terrorgruppen var på daværende tidspunkt tilknyttet Abbas’ Fatah-parti (Fatah kontrollerer PA og får bistand af Danmark, Sverige EU, Norge, USA og andre lande).

Spurgt om han ville beklage Munchen massakren overfor Israel og Tyskland, anklagede Abbas i stedet Israel for at have udsat palæstinenserne for 50 Holocausts i 50 år og massakrer siden 1947: – Hvis du vil dykke ned i fortiden, er det fint med mig. Israel begik 50 massakrer i 50 palæstinensiske landsbyer. 50 massakrer, 50 nedsalgtninger, 50 Holocausts

Efter hård intern kritik i Tyskland reagerede kansler Scholz: – For os tyskere er enhver relativering af Holocaust uacceptabel og noget, vi ikke kan tolerere. Abbas’ udtalelse kaster en mørk skygge over Tysklands forhold til det palæstinensiske selvstyre.

Som nævnt ringede kansler Scholz også til premierminister Lapid for at fordømme Abbas’ udtalelse. Efter de kraftige reaktioner har Abbas siden hævdet, at han blev misforstået, men det lader ikke til at det har fået kritikken til at forstumme. Tyske politikere siger, at Abbas ikke længere vil være velkommen i Tyskland “i lang tid”.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem