Mahmoud Abbas holder mulige etterfølgere på trygg avstand. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Gang på gang viser de palæstinensiske myndigheder at de ikke har en nedre grænse for hvad de vil tillade sig at sige om Israel - dansk bistand betalt af de danske skatteydere fortsætter. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

Mahmoud Abbas under pressemøde i Tyskland: – Israel har begået 50 Holocausts mod palæstinenserne i 50 år

Udtalelserne fra de palæstinensiske myndigheders præsident har vakt international fordømmelse.

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas, udløste en del løftede øjenbryn i går efter han under pressemøde med Tysklands kansler Olaf Scholz anklagede Israel for at “begå 50 Holocausts mod det palæstinensiske folk”, skriver Israel Hayom.

Se hvor mange penge du er med til at give PA i 2021-2025 via dansk PA-bistand.

Israels midlertidige premierminister Yair Lapid fordømte Abbas’ bemærkninger og kaldte dem for en “moralsk skændsel” og en “forfærdelig perversion”.

Israels kommunikationsminister Yoaz Hendel svarede: “Nøjagtigt. Abu Mazen [Abbas] var og forbliver en Holocaust-benægter. Personlige møder med ham er et frygteligt budskab til regionen.”

Scholz holdt sig ikke tilbage og Tweetede: “Jeg væmmes over de uhyrlige bemærkninger fra den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas. Især for os tyskere er enhver relativering af Holocausts særegenhed utålelig og uacceptabel. Jeg fordømmer ethvert forsøg på at benægte forbrydelserne under Holocausts.”

Den amerikanske regering afviste også Abbas’ påstande. I Tweet skrev USA’s særlige udsending i kampen mod antisemitisme, Deborah Lipstadt, “PA-præsident Mahmoud Abbas’ påstand om, at Israel begik “50 Holocaust” er uacceptabel. Holocaust-forvrængning kan få farlige konsekvenser og giver næring til antisemitisme.”

Tysklands ambassadør i Israel Steffan Seibert Tweetede: “Hvad præsident Abbas sagde i Berlin om “50 Holocaust” er forkert og uacceptabelt. Tyskland vil aldrig acceptere forsøg på at benægte den særlige dimension af Holocausts forbrydelser.”

I skriftlig erklæring lød det fra Abbas’ kontor, at “præsident Mahmoud Abbas bekræfter, at Holocaust er den mest afskyelige forbrydelse i moderne menneskelig historie.”

Udtalelsen understregede, at “hans udtalelser ikke var som benægtelse af Holocausts særegenhed, der fandt sted i det sidste århundrede, og at han fordømmer det på det kraftigste.”

Under sit besøg i Tyskland blev Abbas spurgt, om han ville undskylde for den palæstinensiske terrormassakre af 11 israelske atleter i den israelske delegation under OL i München i 1972. Abbas nægtede og citerede “slagtning i Kafr Qasem og Tantura” og anklagede Israel for at “begå 50 Holocausts mod palæstinenserne i 50 år.”

Abbas hævdede også fejlagtigt, at Israel havde anerkendt nedslagtningen i Tantura, og gentog igen sin favorit påstand om, at Israel er en “apartheid”-stat.

Scholz afviste brugen af udtrykket “apartheid” og sagde: “Vi har naturligvis en anden vurdering og syn på israelsk politik, og jeg sige udtrykkeligt, at jeg ikke går ind for brugen af ordet apartheid og ikke mener, at det beskriver situationen korrekt.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp