Tysklands kansler Olaf Scholz er blevet udsat for massiv kritik over at han ikke stoppede de palæstinensiske myndigheders præsident, Mahmoud Abbas da han under fælles pressemøde i Berlin beskyldte Israel for at have begået 50 Holocausts mod palæstinenserne i 50 år. (Foto: Statsministerens kontor, kansler Scholz og de nordiske statsministerne, 15. august 2022, flickr).

Tysklands kansler i telefonsamtale med Israels premierminister: – Jeg afviser og fordømmer Abbas’ Holocaust-beskyldninger mod den jødiske stat

Yair Lapid takkede Olaf Scholz "både som Israels premierminister og som søn af en Holocaust-overlevende."

I går skrev MIFF om at de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas havde udløst en del løftede øjenbryn i forgårs efter han under pressemøde med Tysklands kansler Olaf Scholz anklagede Israel for at “begå 50 Holocausts mod det palæstinensiske folk”.

Nu har Tysklands kansler Olaf Scholz og Israels premierminister Yair Lapid talt sammen telefonisk om Abbas’ udtalelser.

Under telefonsamtalen sagde kansler Scholz, at “han afviser og fordømmer PA-præsident Abbas’ bemærkninger, og at det var vigtigt for ham at afklare det både personligt med premierministeren og offentligt,” ifølge officiel erklæring.

Abbas kom med sine kontroversielle kommentarer under et fælles pressemøde med Scholz i Berlin tirsdag. Kansleren blev kritiseret for ikke straks at reagere på dem. I sin udtalelse, som blev offentliggjort senere på Twitter, omtalte han Abbas’ bemærkninger som “skandaløse”.

Lapid takkede Scholz “både som Israels premierminister og som søn af en Holocaust-overlevende.”

De to ledere diskuterede også spørgsmålet om Irans atomprogram.

“Premierministeren gentog Israels modstand mod en tilbagevenden til atomaftalen og behovet for, at Europa sender et klart og utvetydigt budskab om, at der ikke vil være flere indrømmelser over for Iran,” hedder det i erklæringen og at “Europa skal modsætte sig, at Iran køber tid via forhandlinger.”

Lapid og Scholz understregede vigtigheden af bånd mellem Israel og Tyskland og aftalte at mødes snart.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp