Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tysklands kansler i telefonsamtale med Israels premierminister: – Jeg afviser og fordømmer Abbas’ Holocaust-beskyldninger mod den jødiske stat

Tysklands kansler Olaf Scholz er blevet udsat for massiv kritik over at han ikke stoppede de palæstinensiske myndigheders præsident, Mahmoud Abbas da han under fælles pressemøde i Berlin beskyldte Israel for at have begået 50 Holocausts mod palæstinenserne i 50 år. (Foto: Statsministerens kontor, kansler Scholz og de nordiske statsministerne, 15. august 2022, flickr).
Yair Lapid takkede Olaf Scholz "både som Israels premierminister og som søn af en Holocaust-overlevende."

I går skrev MIFF om at de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas havde udløst en del løftede øjenbryn i forgårs efter han under pressemøde med Tysklands kansler Olaf Scholz anklagede Israel for at “begå 50 Holocausts mod det palæstinensiske folk”.

Nu har Tysklands kansler Olaf Scholz og Israels premierminister Yair Lapid talt sammen telefonisk om Abbas’ udtalelser.

Under telefonsamtalen sagde kansler Scholz, at “han afviser og fordømmer PA-præsident Abbas’ bemærkninger, og at det var vigtigt for ham at afklare det både personligt med premierministeren og offentligt,” ifølge officiel erklæring.

Abbas kom med sine kontroversielle kommentarer under et fælles pressemøde med Scholz i Berlin tirsdag. Kansleren blev kritiseret for ikke straks at reagere på dem. I sin udtalelse, som blev offentliggjort senere på Twitter, omtalte han Abbas’ bemærkninger som “skandaløse”.

Lapid takkede Scholz “både som Israels premierminister og som søn af en Holocaust-overlevende.”

De to ledere diskuterede også spørgsmålet om Irans atomprogram.

“Premierministeren gentog Israels modstand mod en tilbagevenden til atomaftalen og behovet for, at Europa sender et klart og utvetydigt budskab om, at der ikke vil være flere indrømmelser over for Iran,” hedder det i erklæringen og at “Europa skal modsætte sig, at Iran køber tid via forhandlinger.”

Lapid og Scholz understregede vigtigheden af bånd mellem Israel og Tyskland og aftalte at mødes snart.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem