Israelsk politi: – Hizbollah forsøger at oversvømme kriminelle organisationer i Israels arabiske samfund med våben

Terrororganisationen vil have at israelske-arabere er klar til angreb næste gang der er stridigheder om Tempelpladsen i Jerusalem.
Den 9 november foretog israelsk politi største våbenbeslaglæggelse i landets historie.(Foto: israelsk politi)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 9. november skrev MIFF blandt andet: Flere ulovlige våbenhandlere blev anholdt i løbet af natten i aktion som af israelsk politi beskrives som den største aktion mod ulovlige våben i landets historie.

Anholdelserne sker efter operation som har stået på i et år, en tidligere kriminel har arbejdet undercover for politiet. Han formåede at infiltrere ulovlige våbenhandlere i det arabiske samfund i Israel, fortæller israelsk politi.

78 af de største ulovlige våbenhandlere i landet er involveret i sagen. Læs mere HER

Nu viser det sig at den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah som konstant leder efter nye måder at angribe Israel og har som erklæret mål at udslette den jødiske stat, forsøger at oversvømme de kriminelle miljøer i det arabiske-israelske samfund med våben.

Den israelske kanal N12 beretter om at israelsk politi kan se en stigning på flere hundrede procent i forsøgene på at smugle våben ind i Israel (artikel oversat fra hebraisk). Du kan også læse om sagen på engelsk i Times of Israel HER.

Ifølge israelsk politi står terrororganisationen Hizbollah bag våbensmuglingen som skulle bevæbne israelske-arabere til at begå terror mod deres jødiske medborgere. Hizbollah har ifølge israelsk politi fundet inspiration i seneste Gaza-krig (Guardian of the Walls i maj) hvor arabiske-israelere i flere blandede byer i Israel – eksempelvis byer som Lod og Ramlah gik til angreb på deres jødiske-israelske naboer – flere jøder blev lynchet – nogle af dem døde, synagoger blev sat i brand og flere jødiske indbyggere måtte flygte, nogle af dem med politieskorte af frygt for at blive lynchet af deres arabiske naboer. Læs HER

Under den seneste Gaza-krig blev israelske byer også angrebet af over 4.300 raketangreb fra den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007. Læs HER.

Terrororganisationen Hizbollah har sat sig som mål at “oversvømme” Israel med kvalitetsvåben. Kvantitativt er der flere smuglerforsøg fra Jordan og Libanon – men politiet taler også om en stigning i kvaliteten af ​​våben. Siden begyndelsen af ​​året har den nordlige grænseenhed (Northern District Border Unit) konfiskeret 140 pistoler og 20 kampgeværer – det antages at der er mange flere våben som er kommet ind i landet trods ihærdig indsats for at stoppe indsmuglingen.

Politiets analyser af indsamlede efterretninger viser at de indsmuglede våben var tiltænkt kriminelle organisationer i det arabiske samfund. Hizbollahs mål er at sørge for at bevæbne dem så de er klar til sammenstød og til at udføre terrorangreb.

– Terrororganisationen Hizbollah står bag 95% af våbensmuglingen fra Libanon, siger Yaron Ben-Yishai som leder den nordlige distrikts efterretningsenhed.

– Tidligere forsøgte Hizbollah at forgifte staten Israel og smugle stoffer som kunne forgifte de unge. Hizbollah har ændret strategi og vil nu smugle så mange våben som muligt ind til israelske-arabere. Under den seneste Gaza-krig kunne de se hvor følsomt der var omkring Tempelpladsen, og de ved, at den dag det igen eksploderer, vil israelske-arabere have våben nok til terroraktiviteter, slutter Yaron Ben-Yishai.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Iran forsøgte at smugle eksplosiver til Judæa og Samaria med droner
Næste artikelDen svenske kirke dæmoniserer den jødiske stat på det groveste
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise