Største våbenbeslaglæggelse i Israels historie

Undercover-agent arbejdede i et år. Mange ulovlige våbenhandlere anholdt.
Den 9 november foretog israelsk politi største våbenbeslaglæggelse i landets historie.(Foto: israelsk politi)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Flere ulovlige våbenhandlere blev anholdt i løbet af natten i aktion som af israelsk politi beskrives som den største aktion mod ulovlige våben i landets historie, skriver Times of Israel.

Anholdelserne sker efter operation som har stået på i et år, en tidligere kriminel har arbejdet undercover for politiet. Han formåede at infiltrere ulovlige våbenhandlere i det arabiske samfund i Israel, fortæller israelsk politi.

78 af de største ulovlige våbenhandlere i landet er involveret i sagen.

1600 politifolk og grænsepolitifolk var med til at anholde våbenhandlerne. 64 mistænkte er blevet anholdt i 25 arabiske samfund i Nord- og Central-Israel. Blandt de anholdte er israelsk soldat fra Golani-brigaden og en skoleelev. Ifølge israelske medier er der forventninger om flere anholdelser.

Den tidligere kriminelle, som skiftede side og hjalp politiet, formåede at infiltrere det kriminelle miljø som forsyner lederne i den kriminelle underverden med våben. I kraft af sin rolle i den kriminelle verden, var han involveret i 48 ulovlige våbenhandler – inkl. køb af bombebælter som kan detoneres via telefonen.

Efterforskerne mener at hovedparten af de ulovlige våben kommer fra Judæa & Samaria (Vestbredden), smuglet ind fra Libanon og Jordan. Resten er stjålet fra israelske militærbaser.

Undercover-agenten menes at have brugt over 7,5 millioner kroner på at købe ulovlige våben. Undercover-agenten har risikeret eget liv ved arbejdet og beskyttes nu af Israels vidnebeskyttelsesprogram.

De seneste år har der været en kraftig stigning i volds- og skudepisoder i det arabiske samfund i Israel. I skrivende stund er 106 israelske-arabere blevet myrdet – de fleste mord er drevet af organiseret kriminalitet. Israelsk politi forsøger at dæmme op for den stigende vold ved blandt andet at ansætte 1000 nye politifolk.

Trods politiets indsats, er der fortsat mange ulovlige våben i omløb i det arabiske samfund. I 2020 viste israelsk rapport at at der er omkring 400.000 ulovlige våben i Israel – de fleste af dem i arabiske lokalsamfund.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas har dødsdømt 8 personer i løbet af en måned
Næste artikelVil styrke forholdet mellem Israel og Afrika
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise