Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Største våbenbeslaglæggelse i Israels historie

Den 9 november foretog israelsk politi største våbenbeslaglæggelse i landets historie.(Foto: israelsk politi)
Undercover-agent arbejdede i et år. Mange ulovlige våbenhandlere anholdt.

Flere ulovlige våbenhandlere blev anholdt i løbet af natten i aktion som af israelsk politi beskrives som den største aktion mod ulovlige våben i landets historie, skriver Times of Israel.

Anholdelserne sker efter operation som har stået på i et år, en tidligere kriminel har arbejdet undercover for politiet. Han formåede at infiltrere ulovlige våbenhandlere i det arabiske samfund i Israel, fortæller israelsk politi.

78 af de største ulovlige våbenhandlere i landet er involveret i sagen.

1600 politifolk og grænsepolitifolk var med til at anholde våbenhandlerne. 64 mistænkte er blevet anholdt i 25 arabiske samfund i Nord- og Central-Israel. Blandt de anholdte er israelsk soldat fra Golani-brigaden og en skoleelev. Ifølge israelske medier er der forventninger om flere anholdelser.

Den tidligere kriminelle, som skiftede side og hjalp politiet, formåede at infiltrere det kriminelle miljø som forsyner lederne i den kriminelle underverden med våben. I kraft af sin rolle i den kriminelle verden, var han involveret i 48 ulovlige våbenhandler – inkl. køb af bombebælter som kan detoneres via telefonen.

Efterforskerne mener at hovedparten af de ulovlige våben kommer fra Judæa & Samaria (Vestbredden), smuglet ind fra Libanon og Jordan. Resten er stjålet fra israelske militærbaser.

Undercover-agenten menes at have brugt over 7,5 millioner kroner på at købe ulovlige våben. Undercover-agenten har risikeret eget liv ved arbejdet og beskyttes nu af Israels vidnebeskyttelsesprogram.

De seneste år har der været en kraftig stigning i volds- og skudepisoder i det arabiske samfund i Israel. I skrivende stund er 106 israelske-arabere blevet myrdet – de fleste mord er drevet af organiseret kriminalitet. Israelsk politi forsøger at dæmme op for den stigende vold ved blandt andet at ansætte 1000 nye politifolk.

Trods politiets indsats, er der fortsat mange ulovlige våben i omløb i det arabiske samfund. I 2020 viste israelsk rapport at at der er omkring 400.000 ulovlige våben i Israel – de fleste af dem i arabiske lokalsamfund.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem