Frygter Hizbollah-angreb inden helligdagene

Den libanesiske terrorgruppe har lovet hævn efter et israelsk angreb.
Den iransk-støttet libanesiske terrororganisation Hizbollah viser styrke under parade. I dag blev en af deres terrorister angrebet af vrede libanesere mens han forsøgte at affyre raketter mod Israel. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelske hær (IDF) vurdere at den libanesiske terrorgruppe Hizbollah vil forsøge at gennemføre hævnangreb mod Israel i løbet af de næste to uger. Kilder siger til avisen Israel Hayom at de mener den Iran-støttet terrorgruppe vil prøve at gennemføre et angreb før Rosh Hashanah – jødisk nytår som i år falder 18-20 september.

Hizbollah har lovet hævn efter en af deres terrorister blev dræbt under et luftangreb i Syrien for et par måneder siden – læs MIFF’s artikel om det her. Terrorgruppen anklager Israel for at stå bag angrebet. I TV tale søndag gentog Hizbollah-leder Hassan Nasrallah truslerne.

Af frygt for et forestående angreb er IDF i højt beredskab langs grænsen med Libanon. IDF mener Hizbollah vil gennemføre angrebet før 18. september, hvor jødisk nytår og de kommende jødiske helligdage begynder.

IDF kan ikke forudse helt nøjagtig hvilket angreb Hizbollah planlægger, men de udelukker ikke at det drejer sig om raketangreb, infiltrartionsangreb, angreb med anti-tank raketter, angreb med skydevåben eller andet.

Hassan Nasrallah
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah på en plakat i Libanon. På plakaten ses raket som sigter mod byen Tel Aviv i Israel.

Spændingerne langs grænsen med Libanon har i flere uger været høje. Ultimo august skød IDF lysblus i området efter fygt for Hizbollah infiltration. Det endte med israelske soldater blev beskudt fra libanesisk side. Israel svarede igen med luftangreb mod Hizbollah i Libanon for første gang siden 2006 – læs MIFF’s artikel om det her.

Ultimo juli var der også kamphandlinger mellem Hizbollah og Israel – læs MIFF’s artikel om det her. En Hizbollah terrorcelle forsøgte angiveligt at infiltrere Israel, men de blev opdaget, angrebet og stoppet af IDF.

Læs MIFF’s artikler om Hizbollah her.

Til trods for Hizbollah lover hævn og har forsøgt at gennemføre flere angreb den seneste tid, er vurderingen i Israel at Hizbollah ikke ønsker en stor konfrontation. Derfor vurderer IDF at Hizbollah planlægger et begrænset angreb mod et militært mål. Samtidig har Israel advaret Hizbollah om at de vil reagere kraftigt på et sådant angreb – også mod libanesisk infrastruktur.

Ultimo august frygtede IDF at en Hizbollah terrorcelle havde indfiltreret Israel – derfor blev der skudt lysblus op i området.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Det er både muligt og logisk alle 22 arabiske lande vil anerkende Israel
Næste artikelSerbien og Kosovo vil åbne ambassade i Jerusalem
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise