Search
Den israelske hær (IDF) oplyste området langs grænsen til Libanon med lysblus efter frygt for at Hizbollah-terrorister forsøgte at indfiltrere Israel. (Foto: @DavidADaoud)

IDF har bombet Hizbollah-mål i Libanon

IDF bekræfter sikkerhedshændelse nær Kibbutz Menara i Øvre Galilæa.

Israelske helikoptere og jægerfly har ramt Hizbollah-mål i Libanon, efter IDF-tropper blev angrebet af skud nær Kibbutz Menara i den øvre Galilæa, det skriver avisen Jerusalem Post.

IDF’s angreb mod Hizbollah-mål skete få timer efter IDF udtalte, at der var sket en sikkerhedshændelse nær en kibbutz og beordrede beboere i samfundene Menara, Margaliot, Malkiya, Misgav Am og Yiftach til at blive hjemme, låse døre og lukke vinduer.

Veje i områderne Malkia, Ramot Naftali og Margaliot blev blokeret og alle udendørs aktiviteter forbudt – inklusiv landbrugsarbejde.

– Ved sikkerhedshændelsen, der fandt sted i går aftes kl. 10:40 i området [Manara-samfundet] blev IDF-tropper beskudt fra libanesisk territorium under operationel aktivitet. Som svar ramte IDF-helikoptere og fly terrormål tilhørende terrororganisationen Hizbollah. Hizbollah-observationsposter langs grænsen var blandt de mål der blev ramt. Selvom der ikke var sårede blandt vores tropper, betragter IDF det som en meget alvorlig hændelse og vi holder Libanons regering ansvarlig for hvad der sker på deres territorium. IDF vil opretholde et højt beredskabs-niveau og sikre Israels suverænitet og beboernes sikkerhed, udtalte den israelske hær (IDF) i en udtalelse.

Tidligere affyrede IDF flere lysblus og IDF-tropper gennemsøgte området, det skete efter mistænkelige bevægelser var blevet set nær grænsen og der var frygt for at Hizbollah-terrorister havde forsøgt at indfiltrere Israel.

Det israelske nyhedsmedie KAN-News rapporterede at premierminister Benjamin Netanyahu var i Safed på familieferie mens hændelsen stod på, Netanyahu blev hastet til IDFs nordlige kommandokvarter i byen, hvor han blev opdateret om situationen og talte med IDF’s chef Aviv Kochavi.

Israel har været i højt beredskab ved den nordlige grænse siden terrorortganisationen Hizbollah havde beskyldt Israel for at stå bag luftangreb i Syrien den 20. juli hvor en Hizbollah-terrorist blev dræbt. Læs MIFF’s artikel om det her.

Terrororganisationen Hizbollah truede efterfølgende med at angribe Israel. Derfor sørgede IDF for troppeforstærkninger og avanceret efterretnings- og præcisions-systemer ved grænsen og forbød militære køretøjer at køre på veje, der støder op til grænsen.

Læs flere af MIFF’s artikler om terrororganisationen Hizbollah her.

En uge senere forsøgte en terrorcelle at indfiltrere Israel. Terrorcellen nåede flere meter ind på israelsk territorium, hvilket førte til at IDF-tropper skød mod terrorcellen – læs MIFF’s artikel om det her.

Efterfølgende udtalte Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah at deres reaktion ikke var kommet endnu, få dage herefter stoppede IDF-tropper et forsøg på at placere eksplosiver langs grænsen – terrorcellen blev dræbt af IDF.

Efter spændingerne langs grænsen med Libanon faldt i løbet af august, begyndte IDF at reducere troppeforstærkninger og andre sikkerhedsforanstaltninger som tidligere var blevet indført.

IDF og forsvarsembedsmænd vurderede at Hizbollah ikke ville udføre et angreb efter eksplosionen i Beirut, alligevel er IDF-tropper i området beordret til at opretholde det øgede beredskab. Læs MIFF’s artikel om eksplosionen i Beirut her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp